„Juos sudaužo net T-54 ir T-55!“ Ekspertas pasibaisėjęs „Leopard“ tankais. Kas nutiko  (5)

„Kartoniniai tankai“: ekspertas įvardijo pagrindinius „Leopard 1“ trūkumus ir privalumus. Viena iš pagrindinių šių tankų problemų – silpni šarvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertas pasibaisėjęs „Leopard“ tankais. Informacinio pasipriešinimo grupės karinis-politinis stebėtojas Oleksandras Kovalenko išvardijo pagrindinius „Leopard 1“ trūkumus ir privalumus. Anot jo, tankas turi daug minusų.

„Tankai „Leopard 1“ yra „kartoniniai“ tankai, silpnais šarvais, pro kuriuos gali prasiskverbti net paprastas rankinis prieštankinis granatsvaidis RPG-7. Aš visiškai nesuprantu šių tankų siuntimo principo, jei pagal daugelį rodiklių jie yra dar blogesni už T-62, juos sudaužo net T-54 ir T-55! Galima sakyti, kad šie tankai dengia šiaurinį placdarmą – tai siena su Baltarusija. Bet apskritai dabar galime teigti, kad grėsmė iš Baltarusijos teritorijos yra minimali“, – pabrėžė jis.

Vienintelis šio tanko privalumas, anot Kovalenko, yra 105 kalibro pabūklas.

„Vienintelis „Leopard 1“ pranašumas yra jo ginklas. Geras 105 kalibro pabūklas. Tankams tai yra snaiperio pistoletas, kuris kelia grėsmę šiuolaikiniams tankams T-72 ir T-80, Rusijos šarvuočiams (BTR), ypač patekus į pažeidžiamas zonas. Tačiau šiuolaikiniame kare tankų mūšis, tankų dvikova yra retenybė. Ir dažniausiai tankai tampa aukomis dėl prieštankinių minų sprogimų ir dronų-kamikadzių ar prieštankinių raketų sistemų aukomis. Ir visos šios priemonės kelia rimtą grėsmę „Leopard 1“ tankams“, – apibendrino jis.

 

Rugsėjo 8 dieną tapo žinoma, kad Ukraina gavo pirmuosius 10 tankų „Leopard 1“ iš Vokietijos, Nyderlandų ir Danijos. Pažymima, kad „dar daugiau yra pakeliui“.

Rugpjūčio pabaigoje buvo pranešta, kad Ukraina iš Graikijos gali gauti tankus „Leopard 1A5“. Mes kalbame apie šimtą vienetų. Bent jau tokį pasiūlymą Vokietija pateikė Graikijai. Už tai šalis gali gauti modernizuotą įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(44)
(38)

Komentarai (5)