Netikėta žinia. Sudaužyta 155 mm „Caesar“ artilerija (Video)  ()

Ukraina evakuoja pirmąjį „žuvusį" danų 155 mm „Caezar SPH“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Ukrainos „Telegram“ kanalai paskelbė trumpą vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas jau evakuotas pirmasis sunaikintas 155 mm „Caezar SPH“ ant „Tatra T815“ važiuoklės. BulgarianMilitary.com primena, kad pirmieji pranešimai apie šios artilerijos sunaikinimą pasirodė rugsėjo 1 d. Šio modelio 19 haubicų į Kyjivą pristatė Kopenhaga.

Vaizdo įraše matyti, kaip ukrainiečių TAD sunkvežimio krautuvas krauna haubicą į priekabą.

155 mm patranka atrodo beveik nepažeista, sprendžiant iš to, ką matome iš vaizdo įrašo. Priekinė „Tatra T815“ ašis, kaip ir padangos, tiesiog sudegė. Vairo velenas smarkiai pažeistas. Žinoma, „Tatra T815“ kėbulo nėra. Logiška, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nemanė, jog kėbulą būtina evakuoti, nes jo remontas neįmanomas, jį būtų tikslingiausia pakeisti nauju.

Galinės važiuoklės ašys taip pat sunaikintos. Trūksta galinių ribotuvų, užtikrinančių ginklo stabilumą, ir dalies hidraulinės sistemos, skirtos atramai šaudant, dalių. Gabenimo dėžės, kuriose buvo laikoma mažiausiai 18 155 mm šaudmenų, sudegė neatpažįstamai ir jų tiesiog nebėra.

 

Rusų atakos sukelto sprogimo žala leidžia manyti, kad šioje haubicoje galėjo būti pilnos dėžės arba pusiau pilnos šaudmenų laikymo dėžės. Tiesiog žala tokia didelė, kad labiausiai nukentėjo vidurinė savaeigės haubicos dalis, kurioje yra šios dėžės. Taip pat trūksta ugnies valdymo sistemos, esančios galinėje kairėje pusėje, ir ugnies inicijavimo sistemos, esančios galinėje dešinėje pusėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(83)
(-64)

Komentarai ()