Rusija nori atnaujinti T-80 gamybą. Kiek tai realu  ()

„Uralvagonzavod“ generalinis direktorius Aleksandras Potapovas teigia, kad Rusija planuoja atnaujinti T-80 tankų gamybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-12 Rusija nori atnaujinti T-80 gamybą. Kiek tai realu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tankų istorikas Andrijus Tarasenko primena, kad kadaise „Uralvagonzavod“ absorbavo „Omsktransmash“ įmonę ir sustabdė tankų T-80 gamybą, nes jis savotiškai konkuravo su vis dar gaminamu T-72. Vėliau „Uralvagonzavod“ reklamavo T-14 „Armata“ projektą, kuris, kaip sako Tarasenko, iš esmės žlugo. 

Standartinis T-80 gamintas 1975-2001 metais, bet dabar Rusija norėtų jo gamybą atgaivinti. Atrodo, kad net Rusijos valdžia nebetiki, kad „Armata“ kada nors bus tikras. Tarasenko mano, kad tai nebus „tas pats T-80“ - tai bus kitas projektas, kadaise pavadintas „Burlak“ pasižyminti geriau izoliuotu automatiniu užtaisymo mechanizmu, galimybe šaudyti naujais šarvamušiais sviediniais ir kai kuriais kitais patobulinimais.

„Burlak“ projektas dingo „Armata“ šešėlyje, nors buvo daug realistiškesnis. Skirtingai nei „Armata“ tankas, kurio nepavyktų pagaminti didesniais kiekiais artimiausiu metu, T-80 „Burlak“ yra realistiškas, nes yra paremtas tikru T-80 tanku.

 

Tačiau svarbiausias dalykas tankų gamybos pradžiai yra gamyklų sukūrimas ir specialistai. Įrangą tankams gaminti Rusija gali pabandyti nusipirkti Kinijoje ar net Šiaurės Korėjoje, bet personalo vis tiek trūks. Taigi, nors Rusija gali norėti atgaivinti T-80 gamybą, artimiausiu metu to nepavyks padaryti.

(9)
(0)
(9)

Komentarai ()