Kiniško „superlėktuvo“ paslaptis. Paaiškėjo, iš kur Pekinas gavo technologijas  (1)

Pasak Ramiojo vandenyno oro pajėgų vado Kennetho Wilsbacho, Kinijos J-20 nekelia grėsmės Amerikos dominavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ramiojo vandenyno oro pajėgų vadas generolas Kennethas Wilsbachas sakė, kad Kinijos slaptieji naikintuvai J-20 nėra dominuojantis orlaivis. Norėdama jį sukurti, KLR pavogė technologijas. Apie tai praneša „The War Zone“.

Per kasmetinį Oro ir kosmoso asociacijos simpoziumą Kolumbijos apygardoje generolas Kennethas Wilsbachas kalbėjo apie Kinijos naikintuvus ir jų grėsmę JAV. Liaudies išlaisvinimo armija turi tik vieną veikiantį slaptą naikintuvą J-20. Pirmą kartą į dangų jis pakilo 2011 m. Nuo to laiko buvo pagaminta apie 150–200 J-20.

„Nemanau, kad dabar tai yra dominuojantis orlaivis, palyginti su tuo, ką turime F-22 „Raptor“ ir F-35 „Lightning II“. Kinai gerai nukopijavo... beveik didžioji dalis lėktuvo J-20 technologijų  buvo pavogtas iš JAV“, – pabrėžė Ramiojo vandenyno oro pajėgų vadas.

Todėl Wilsbachas įsitikinęs, kad amerikiečių koviniai lėktuvai kartu su sąjungininkais ir partneriais gali atremti bet kokią potencialią J-20 grėsmę. Be to, JAV nuolat treniruojasi tiek pačios, tiek su partneriais ir sąjungininkais, siekdamos pagerinti sąveiką. Todėl, pasak amerikiečių generolo, Kinija vis dar yra nepalankioje padėtyje.

 

Kalbant apie Taivaną, generolas sako, kad sala turi būti ginkluota, kad galėtų apsiginti nuo J-20. Tačiau pagrindinę grėsmę kelia H-6 bombonešiai, balistinės ir sparnuotosios raketos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(0)
(75)

Komentarai (1)