Kremlių ištiks siaubas. Ką NATO nusiuntė prie pat Rusijos sienos. Didžiausias monstras pasaulyje  (1)

NATO kariai dabar gali stebėti Rusiją Šiaurės Europoje dėl naujos narės Suomijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 13 dieną amerikiečių strateginis dronas RQ-4D „Phoenix“ pirmą kartą skrido Suomijos ir Rusijos pasieniu, rinkdamas žvalgybos informaciją. Tai ketvirtadienį, rugsėjo 14 d., oficialioje svetainėje pripažino NATO spaudos tarnyba.

RQ-4D „Phoenix“ skrido dideliame aukštyje virš sąjungininkų teritorijų ir tarptautinėje oro erdvėje, rinkdamas duomenis, reikalingus Aljansui „remti kolektyvinį atgrasymą ir gynybą“. Tuo pačiu metu žvalgybinis dronas pirmą kartą atsidūrė naujos karinio-politinio bloko narės – Suomijos, besiribojančios su Rusija, teritorijoje.

Operacija buvo surengta atsižvelgiant į tai, kad NATO oro pajėgos ir toliau intensyvina savo žvalgybą prie rytinių Aljanso sienų po plataus Rusijos karo prieš Ukrainą. Nuo 2022 metų NATO sausumos stebėjimo bepiločių orlaivių parkas vykdė keletą misijų rytiniame Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos flange, daugiausia Juodosios jūros regione.

Kas žinoma apie RQ-4D „Phoenix“ droną

 

Nuotoliniu būdu pilotuojamas orlaivis RQ-4D „Phoenix“ yra vienas pažangiausių dronų pasaulyje, užtikrinantis žvalgybą, stebėjimą ir žvalgybą didelėje teritorijoje. NATO priklausantys ir eksploatuojami orlaiviai yra dislokuoti Sigoneloje (Italija) ir gali išbūti ore daugiau nei 30 valandų vienu metu. Orlaivio surinktais ir ekspertų analizuojamais stebėjimo ir žvalgybos duomenimis dalijamasi su visomis sąjungininkėmis, siekiant informuoti NATO sprendimų priėmimo procesus.

RQ-4D „Phoenix“ pagal dydį ir svorį yra didžiausias dronas pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai (1)