Pirmas toks pasaulyje. Naujausias „Boeing“ kūrinys MQ-25 „Stingray“. Kas tai? (Video)  ()

Dronas netrukus pradės statinius bandymus. Vos tik bepilotis orlaivis juos įveiks ir pateks į rikiuotę, jis tarnaus JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Boeing“ kompanija parodė pirmąjį serijinį degalų papildymo droną MQ-25 „Stingray“, sukurtą JAV kariniam jūrų laivynui. Informacija apie tai ketvirtadienį, rugsėjo 14 d., buvo paskelbta oficialiame bendrovės X paskyroje (anksčiau – „Twitter“).

„Pirmasis MQ-25 „Stingray“ neseniai nuriedėjo nuo gamybos linijos ir atvyko į mūsų statinių bandymų įrenginį. Tai vienas iš devynių „Stingray“, kuriam bus atliekami statiniai, nuovargio ir skrydžio bandymai, siekiant užtikrinti patvarumą ir tinkamumą skraidyti“, - sakoma pareiškime.

Įmonė paskelbė trumpą vaizdo įrašą. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip dronas iš angaro palieka traktoriaus pagalba. Jis juda ant trijų ratų važiuoklės. Dronas yra supaprastintos formos, nudažytas apsauginėmis spalvomis. Traktorius padeda dronui važiuoti miesto gatve, po kurio dronas patenka į bandymų aikštelę statiniams bandymams. Jie leidžia inžinieriams išanalizuoti lėktuvo sklandmens konstrukcinį vientisumą iš tikrųjų juo neskraidant.

Kaip pažymi bendrovė, atlikus statinius bandymus, dronai pereis prie kitų bandymų. Tai apima papildomą orlaivių sklandmenų testavimą nepalankiausiomis sąlygomis, siekiant nustatyti, kaip fiuzeliaže susidaro mikroskopiniai įtrūkimai ir kada jie išsiplečia iki kritinio dydžio. Tai svarbūs tinkamumo skraidyti saugos testai prieš pradedant visą skrydžio bandymą.

 

Kai tik tokio tipo dronai pradės veikti, jie atliks degalų papildymo funkciją. Turėdami degalų papildytoją, naikintuvai F/A-18E/F galės sutelkti dėmesį į savo pagrindines užduotis. Tikimasi, kad MQ-25 atliks svarbų vaidmenį žvalgybos ir stebėjimo misijose.

 

MQ-25 „Stingray“ yra pirmasis nepilotuojamas oro tankeris. 2021 metais dronas tapo pirmuoju nepilotuojamu orlaiviu istorijoje, papildžiusiu degalų pilotuojamą orlaivį ore. Pirmasis skrydžio prototipas skrido 2019 metų rugsėjo 19 dieną.

Pažymėtina, kad JAV karinis jūrų laivynas planuoja gauti apie 72 tokius bepiločius tankerius.

MQ-25 „Stingray“ techninės charakteristikos:

  • ilgis — 15,5 m;
  • sparnų plotis – 22,9 m;
  • sparnų plotis sulenkus — 9,5 m;
  • aukštis — 3,4 m;
  • aukštis su užlenktu sparnu — 4,8 m;
  • kovos spindulys - 926 km, o naudingoji apkrova 6800 kg;
  • maksimalus greitis – 620 km/val.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()