Stulbinanti žinia. Į karą atvyko Sakartvelo karinė technika (Foto)  ()

Matosi vis daugiau netiesioginių ženklų, kad Rusijos gretose trūksta šarvuočių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Gynybos ministerija paskelbė dar vieną propagandinį vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip ruošiami nauji daliniai, siunčiami į frontą kovoti su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.

Visų pirma, šiame vaizdo įraše matomos pėstininkų kovos mašinos BMP-1U su nuotoliniu būdu valdomais koviniais moduliais „Škval“, kurios, kaip pripažįsta patys rusai, buvo pavogtos iš Sakartvelo kariuomenės per karą prieš šią šalį 2008 metais.

Atrodo tikrai neįtikėtina, kad rusai okupantai šiuos vogtus šarvuočius laikė saugykloje 15 metų, o dabar nusprendė juos pradėti eksploatuoti.

 

Remiantis atviruose šaltiniuose sklindančia informacija, 2008 metų pradžioje Sakartvelo kariuomenė iš viso turėjo 15 pėstininkų kovos mašinų BMP-1U su „Škval“ moduliais, kuriie buvo gauti iš Ukrainos. Rusai iš kartvelų pavogė 14 tokio tipo mašinų.

 

Įdomu tai, kad „Military Balance 2023“ vadovo autoriai nenurodo paskutinės, 15-osios BMP-1U tipo transporto priemonės Sakartvelo kariuomenėje, rašo tik apie 25 BMP-1 ir 46 BMP-2 vienetus.

Šiuo metu viešai nėra duomenų, kur iki šiol galėjo būti laikomi rusų pavogti gruziniški BMP-1U ir koks Rusijos armijos dalinys šiuo metu juos naudoja. Tačiau pats šių vogtų šarvuočių eksploatavimo faktas gali būti vienas iš netiesioginių ženklų, rodančių, kad Rusijos armija patiria vis didesnį šarvuočių trūkumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(5)
(17)

Komentarai ()