„Gamyba padidinta 140 kartų.“ Monstriška žinia iš Ukrainos  (1)

Ukrainos vicepremjeras, Skaitmeninės transformacijos ministras Mychailo Fedorovas sakė, kad „bus daugiau bepiločių orlaivių, bus daugiau atakų, bus mažiau Rusijos laivų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Monstriška žinia iš Ukrainos. Rusijos laivams šakės.

Šalis didina bepiločių orlaivių gamybą ir galės surengti daugiau atakų prieš Rusijos laivus, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė vicepremjeras Mychailo Fedorovas, komentuodamas pastarąsias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakas netoli Krymo.

„Bus daugiau dronų, bus daugiau atakų, bus mažiau Rusijos laivų. Tai tikrai“, – interviu „Reuters“ sakė Fedorovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad 2023 metais bepiločių orlaivių gamyba Ukrainoje, palyginti su praėjusiais metais, išaugo daugiau nei 100 kartų.

„Manau, kad iki šių metų pabaigos, palyginti su praėjusiais, šis padidėjimas bus maždaug 120-140 kartų“, – pažymėjo vicepremjeras.

Pasak Fedorovo, Ukraina bando dirbtinio intelekto sistemas, kurios gali lokalizuoti taikinius už kelių kilometrų ir nukreipti į juos bepiločius orlaivius, net jei išorinį ryšį trikdo elektroninio karo sistemos.

 

„Mums reikia dirbtinio intelekto, pavyzdžiui, taikinių paieškos technologijos, panašios į tai, kaip veikia „Lancet“ (rusiškas dronas)“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad ši technologija šiuo metu yra testavimo stadijoje, tačiau kai kurie Ukrainos perkami dronai naudoja DI, kad atpažintų taikinius.

„Miške jis gali aptikti taikinį ir nustatyti, ar tai žmogus, ar tankas, ar konkreti transporto priemonė. Šios technologijos yra aktyviai naudojamos“, – pažymėjo Fedorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai (1)