Rusijos laukia sprogimas. „Jei tai tiesa, nebeaišku, kas gali nuraminti šią situaciją“  ()

Rusijoje tikimasi didelių neramumų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-18 Rusijos laukia sprogimas. „Jei tai tiesa, nebeaišku, kas gali nuraminti šią situaciją“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos žmogaus teisių aktyvistas Abubakaras Jangulbajevas pareiškė, kad neseniai mirė sunkios būklės Ramzanas Kadyrovas. Tačiau oficialaus patvirtinimo apie jo mirtį nėra.

Tuo pat metu vadinamajam Čečėnijos vadovui artimi „Telegram“ kanalai skelbia vaizdo įrašus, kuriuose R. Kadyrovas neva „gyvas ir sveikas“ vaikšto per lietų. Rusijos opozicijos aktyvistė Olga Kurnosova „24 kanalui“ sakė, kad R. Kadyrovo mirties atveju šis faktas gali būti slepiamas kelias dienas, kad būtų galima nuspręsti, ką toliau daryti su Čečėnijos respublika.

R. Kadyrovo mirtis smarkiai susilpnins visą vadinamąją „karo partiją“ Rusijoje. Tiesą sakant, lygiai taip pat, kaip Prigožino likvidavimas susilpnino fronte buvusius Rusijos šturmo dalinius.

„Kartu Kadyrovo mirtis tikrai nesusilpnins Putino. Tačiau padėties Čečėnijoje destabilizacija turės įtakos padėčiai visoje Rusijoje. Juk kuo daugiau „degs“ regionuose, tuo sunkiau Maskvai bus su visu tuo susidoroti. O tai atitrauks Rusijos pajėgas nuo fronto. Ir tai yra gerai“, - pabrėžė Kurnosova.

Tačiau padėties Čečėnijoje destabilizavimas gali turėti įtakos nuotaikoms Dagestane, kurios šiuo metu yra labai neramios. Tačiau, pasak opozicionierės, Čečėnijos ir R. Kadyrovo buvimas šalia šiek tiek pristabdė protestus Dagestane, nes eskalacijos atveju R. Kadyrovo žmonės buvo pasirengę „visus ten sušaudyti“.

 

„Šia prasme galėjo prasiveržti visas Šiaurės Kaukazas. Ir tada nebeaišku, kas gali nuraminti šią situaciją, nes Rusijos kariai dabar yra fronte. Ir Rusijos nacionalinė gvardija nesugebės susidoroti su šiuo maištu. Ir čia gali nutikti bet kas“, - sakė Olga Kurnosova.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(0)
(122)

Komentarai ()