„Visko negaliu pasakyti - tai karinė paslaptis...“ Ukraina skelbia, ką padarė Muskas  ()

Milijardierius Elonas Muskas nuolat remia Ukrainą, o jei ne jo pagalba, nežinia, kaip Ukraina gyventų be komunikacijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-18 „Visko negaliu pasakyti - tai karinė paslaptis...“ Ukraina skelbia, ką padarė Muskas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministro Pirmininko pavaduotojas inovacijoms, švietimo, mokslo ir technologijų plėtrai – skaitmeninės transformacijos ministras Michailas Fiodorovas tai pasakė per žiniasklaidos profesionalams skirtą renginį „Redakcinė kolegija. Viršūnių susitikimas“, atsakydamas į klausimą dėl kaltinimo, kad E. Muskas atjungė „Starlink“ netoli Krymo, praneša „Ukrinform“.

„Tikriausiai visada yra rizika, kad bet kuris partneris gali nustoti padėti. Bet kad ir kas atsitiktų ir kad ir ką pasakytų žiniasklaida... jis padėjo, jis padeda, bet jei dėl tokio spaudimo gali sureaguoti neigiamai, tai aš dėl to nerimauju. Bet tikiuosi, kad taip nebus. Patikėkite, aš tiesiog negaliu apie tai kalbėti. Kai prireikė, jis ėmėsi veiksmų, kurių reikėjo imtis,“ – sakė M. Fiodorovas.

Pasak jo, tarp privačių įmonių E. Musko indėlis į būsimą Ukrainos pergalę yra „didžiausias.“ Be palydovinio ryšio nežinoma, kas būtų nutikę, pabrėžė M. Fiodorovas.

„Įsivaizduokite, kad dabar visiškai neturite ryšio. Kariuomenė, o 4G ir 3G tinklo nėra, įsivaizduokite, kad perimamos racijos, ir jas reikia derinti. Nėra ryšio. Kaip mes gyventume, jei tai nebūtų E. Musko? Visa kita – galime gaudyti ažiotažą, rašyti „tviterius“ ir t.t. Bet jeigu būtų tokia situacija?“ – pridūrė ministras.

 

Kartu jis pažymėjo, kad iš E. Musko išgirdęs Rusijos propagandos elementus, jis taip pat jos nesuvokia teigiamai, kaip ir visi ukrainiečiai, tačiau milijardieriaus veiksmai byloja apie ką kita. Ukraina turi aukštos kokybės ryšius už prieinamą kainą.

„Buvo momentas, kai mūsų infrastruktūra buvo apšaudyta. Tai buvo labai sunki diena planuojant ateinančias savaites, kaip išeiti iš tokios padėties. Iš karto parašiau E. Muskui, kad mums reikia 10 tūkst. „Starlink.“ Aš nežinojau, kur gauti pinigų, kokia būtų kaina. Jis sukūrė pokalbį su „SpaceX“ generaliniu direktoriumi ir pasakė, kad reikia 10 tūkst., pasikalbėkite apie logistiką. Toks yra E. Muskas“, – sakė M.Fiodorovas.

 

Vicepremjeras inovacijoms, švietimo, mokslo ir technologijų plėtrai pabrėžė, kad apie tai daug kalbėti negali, nes yra ir valstybės paslapčių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(5)
(97)

Komentarai ()