„Jaudintis reikia Rusijai, o ne Ukrainai.“ Tai įvyks jau iki žiemos  ()

Pasak GUR vadovo, Rusijos Federacija visiškai neturi strateginio rezervo. Jame yra tik 80 % personalo ir 55 % reikalingos įrangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 17 d., Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) vadovas Kyrylo Budanovas sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali turėti laiko pralaužti Rusijos Federacijos sausumos koridorių su laikinai okupuotu Krymu prieš žiemos pradžią. Tai jis pasakė interviu „The Economist“.

Anot jo, nerimauti reikia Rusijai, o ne Ukrainai.

„Rusijos pirmoji gynybinė linija svarbiausia pietų kryptimi Zaporižios regione vietomis jau buvo pralaužta, o tai reiškia, kad sausumos jungčių tarp Rusijos ir Krymo nutraukimo operacija gali būti baigta dar neprasidėjus žiemai“, – sakė GUR vadovas.

Kyrylo Budanovas mano, kad Ukraina galbūt jau skyrė ribotą skaičių savo rezervinių pajėgų, tačiau Rusija šiuo metu skiria per mažai sukomplektuotų rezervų, kurių neplanavo dislokuoti iki 2023 metų spalio pabaigos.

„Priešingai nei teigia Rusijos Federacija, ji neturi absoliučiai jokio strateginio rezervo. 25-oji Rusijos jungtinės ginkluotės armija, kuri dabar per anksti dislokuota Rytų fronte Lymano ir Kupjansko srityje, turi tik 80 % reikiamo personalo ir 55 % reikiamo skaičiaus įrangos“, – pabrėžė Budanovas.

 

Budanovas, komentuodamas pranešimus, kad Rusija yra pasirengusi paspartinti vykdomą mobilizavimo kampaniją, mano, kad gyvoji jėga yra vienintelis aiškus Rusijos pranašumas prieš Ukrainą.

„Žmogiškieji ištekliai Rusijoje, santykinai tariant, yra neriboti. Kokybė žema, bet jų pakanka. Kalbant apie kitus karinių operacijų komponentus, Rusijos ištekliai senka. Ginklų srautas baigsis 2026 m., galbūt anksčiau“, – tvirtina jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(3)
(50)

Komentarai ()