Čia tai bent! Pentagono vadas paskelbė stulbinančią žinią dėl „Abrams“  ()

Amerikiečių tankai „Abrams“ netrukus atsidurs mūšio lauke Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų gynybos sekretorius Lloydas Austinas paskelbė: „Kalbame apie „Abrams“ tankus, kurie tuoj atsidurs mūšio lauke Ukrainoje“. Tai greičiausiai reiškia, kad tankai jau yra Ukrainoje, nors generolas nenurodė, kiek tankų jau buvo pristatyta. Apie tai Austinas pranešė per naujausią Ramšteino formato susitikimą Vokietijoje.

Be to, Lloydas Austinas patikino, kad JAV indėlis į karinę pagalbą Ukrainai išlieka stiprus. „Todėl glaudžiai bendradarbiausime su Ukrainos partneriais, kad visa Ukrainai teikiama pagalba būtų panaudota efektyviai ir tinkamai“, – pažymėjo JAV gynybos sekretorius.

Amerikiečių generolas taip pat kalbėjo apie koalicijos, į kurią įeina Estija, Vokietija, Nyderlandai, Lenkija ir Liuksemburgas, sukūrimą. Šios šalys dalyvaus:

  • „Leopard“ tankų perkėlime;
  • F-16 pilotų mokyme;
  • informacinių technologijų diegime.

 

Be to, Austinas pasveikino naująjį Ukrainos gynybos ministrą Rustemą Umerovą, kuris Ramšteino susitikime dalyvauja pirmą kartą, ir patikino, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas toliau nuosekliai žengia į priekį.

„Drąsios Ukrainos pajėgos veržiasi per stipriai įtvirtintas Rusijos armijos linijas. Ukrainos pažanga liudija jos žmonių kovinę dvasią“, – sakė Jungtinių Valstijų gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

(48)
(0)
(48)

Komentarai ()