Atakuotas „Wagner“. „Ne kariuomenė...“ Amerika apstulbusi, kas tai padarė (Video, PAPILDYTA)  ()

Nepilotuojami orlaiviai atsitrenkė į važiuojančius ir stovinčius kovotojų automobilius, pastatus ir ginkluotus žmones. Kijevas oficialiai neprisiėmė atsakomybės už šias atakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Afrikoje, Sudane, buvo užpulti Greitosios paramos pajėgų (RSF) kovotojai, remiami „Wagner“. Ukrainos specialiosios tarnybos gali būti už virtinės atakų prieš juos. Apie tai rašo CNN.

Išpuolis įvyko netoli Sudano sostinės Chartumo. „Wagner“ remiama sukarinta grupuotė, kovojanti su Sudano kariuomene dėl šalies kontrolės, patyrė keletą išpuolių, įskaitant FPV dronų atakas.

„Tai nebuvo Sudano kariuomenės darbas. Tikriausiai atsakingos Ukrainos specialiosios tarnybos“, - CNN sakė šaltinis iš Ukrainos kariuomenės.

Laikraštis pranešė, kad neturi pakankamai įrodymų, kad Ukraina atakavo kovotojus Sudane, tačiau pažymi, kad yra „būdingų ukrainietiško tipo dronų atakų požymių“.

Iš paviešintos filmuotos medžiagos matyti, kad dronai pataikė į važiuojančius ir stovinčius kovotojų automobilius. 6 šūviai buvo paleisti į pikapus, važiavusius per Šambato tiltą. Dar 8 dronai atakavo stovinčius automobilius, pastatus ir ginkluotus žmones vakariniuose Ombado ir Omdurmano priemiesčiuose.

 

Mažiausiai 2 bepiločiai orlaiviai, kuriuos Ukrainos kariuomenė naudoja prieš Rusijos ginkluotąsias pajėgas, buvo įtraukti į 8 smūgius. Pasak ekspertų, tokia dronų reidų taktika nėra būdinga Sudanui ir apskritai Afrikos regionui.

„Tokie nepilotuojami orlaiviai (FPV) Afrikos žemyne ​​matomi pirmą kartą. Tačiau per pastaruosius metus Ukrainoje matėme, kad tokių bepiločių orlaivių naudojimas išaugo", – sakė humanitarinio nusiginklavimo projekto PAX vadovas Wimas Zweinenburgas.

 

Leidinio šaltinis Sudano pajėgose pranešė nieko nežinantis apie Ukrainos specialiųjų tarnybų bepiločių orlaivių darbą prieš kovotojus. Amerikos pareigūnus taip pat nustebino teiginys, kad už šių išpuolių slypi Ukraina.

Kijevas oficialiai neprisiėmė atsakomybės už šias atakas.

PAPILDYTA

Anot žvalgybos atstovo Andrijaus Jusovo, jis neturi ką pasakyti apie dronų ataką prieš automobilių koloną, tačiau GUR vadovas Kyrylo Budanovas anksčiau teigė, kad Rusijos nusikaltėliai ir toliau bus naikinami visame pasaulyje.

Anot jo, kol kas jis negali nei patvirtinti, nei paneigti šios informacijos. Remiantis šia informacija, galima daryti išvadą, kad Rusijos Federacija praranda savo įtaką pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)

Komentarai ()