„Anksčiau niekas nepripažino jos egzistavimo.“ Raketa 358. Šoigu pamatė visiškai slaptą ginklą (Video)  (1)

Rusijos gynybos ministrui buvo parodyti ginklų pavyzdžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be kita ko, tyrėjai pastebėjo raketą 358, kurią Iranas savo įgaliotiniams tiekia mažiausiai nuo 2019 m.

Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu vizito Irane metu jam buvo parodyta raketa 358. Anksčiau niekas nepripažino jos egzistavimo. Apie tai praneša „The War Zone“.

Iranas pirmą kartą pademonstravo „žemė-oras“ raketą 358. Tai pirmas kartas, kai Irano valdžia pripažįsta savo vaidmenį kuriant neįprastą ginklą, kuris anksčiau buvo tiekiamas Jemeno įgaliotiniams.

Rusijos gynybos ministrui buvo parodytos Islamo revoliucijos gvardijos korpuso raketos 358, dronai ir oro gynybos sistemos. Kartu su S. Šoigu buvo IRGC aviacijos ir kosmoso pajėgų vadovas brigados generolas Amir-Ali Hajizadehas.

358 raketa pirmą kartą pasirodė 2019 m., kai JAV kariuomenė ją paėmė per operaciją, siekdama sutrikdyti ginklų ir kitos medžiagos tiekimą Jemeno sukilėliams. Be to, 358 buvo ne kartą užfiksuotos. 358 pavadinimas kilo nuo amerikietiškos Irane pagamintų ginklų klasifikacijos.

 

Dabar informacija apie 358 raketą ir jos veikimo režimą:

Ilgis apie 2,7 metro. Raketa turi trijų tipų sparnus, skirtus manevravimui ir stabilizavimui skrydžio metu. Žinoma, kad amunicija turi inercinę navigacijos sistemą ir GPS, taip pat vertikalųjį giroskopą. Tačiau kaip amunicija aptinka ir seka taikinius, vis dar neišaiškinta. Taip pat kol kas nėra informacijos apie sėkmingą 358 raketos panaudojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(13)
(-9)

Komentarai (1)