Ant kojų pakelta policija. Iš karinės bazės nuvarytas tankas  ()

Rugsėjo 20 dieną Izraelyje įvykdytas neįprastas nusikaltimas - šalies šiaurėje netoli Haifos miesto iš karinės bazės pavogtas pagrindinis kovos tankas „Merkava II“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Merkava“ tankų serija yra sukurta ir gaminama Izraelyje. Šie tankai išsiskiria ypatingu dėmesiu įgulos saugumui, neįprasta variklio skyriaus vieta, didelėmis durimis evakuacijai. Izraelio Gynybos Pajėgos turi nemažai tankų - daug daugiau nei Europos šalys. Tačiau „Merkava II“ jau nebėra naudojamas. Dabar Izraelis pasikliauja „Merkava III“, „Merkava IV“ ir „Merkava 4M“ pagrindiniais kovos tankais.

Tačiau tai, kad „Merkava II“ tiesiog dingo iš vienos mokymų bazės yra labai keistas įvykis, sukėlęs vietinę policiją ant kojų. Ir galiausiai šarvuotis buvo rastas - jis buvo numestas metalo laužo aikštelėje netoli bazės iš kurios ir dingo.

Kas nutiko? Na, labai panašu, kad tankas buvo pavogtas ir parduotas kaip plieno laužas. Įprastai „Merkava II“ sveria apie 62 tonas - tai yra labai sunku tankas (kaip minėta - ypatingas dėmesys įgulos saugumui). Taigi, kaip plieno laužas jis būtų labai vertingas. Tačiau konkrečiai šis turėjo būti kiek lengvesnis, nes buvo neginkluotas. Šis „Merkava II“ buvo nurašytas prieš kelis metus (Izraelis visiškai atsisakė „Merkava II“ tankų dar 2020 metais), bet vis dar nejudinamas stovėjo bazėje ir pasitarnaudavo karių mokymams.

 

Poligonas, kuriame stovėjo „Merkava II“ uždaromas tik mokymų ir pratybų metu, o šiaip yra prieinamas visuomenei. Taigi, nusižiūrėti grobį galėjo daugybė žmonių. Policija jau sulaikė porą įtariamųjų, o pats tankas, kaip pranešama, buvo grąžintas į bazę.

Net ir neveikiančio tanko vagystė yra rimtas nusikaltimas. Visų pirma, tai vis tiek yra vertingas turtas Antra, kas žino, ar neatsirastų žmonių, kurie pajėgtų jį suremontuoti ir apginkluoti - juk šarvai vis dar sveiki.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()