„Nieko naujo“. Blogos žinios dėl ATACMS  ()

Pasak Joe Bideno spaudos sekretorės Karin Jean-Pierre, ji neturi ką pasakyti apie informaciją apie ginklų tiekimą artimiausiu metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Amerikos Valstijų Baltieji rūmai negalėjo patvirtinti pranešimo, kad Joe Bidenas paskelbė apie didelio nuotolio raketų ATACMS perdavimą Ukrainai. Tai pareiškė spaudos sekretorė Karin Jean-Pierre per instruktažą rugsėjo 22 d.

Pasak jos, Baltieji rūmai šiuo metu neturi naujų oficialių pranešimų, kurie galėtų patvirtinti ginklų perdavimą Ukrainos kariuomenei artimiausiu metu.

„Nesiruošiu patvirtinti pasirodžiusių pranešimų. Prezidentas jau seniai sakė, kad ATACMS perdavimas nėra atmestas. Tačiau neturiu nieko naujo“, – sakė Karin Jean-Pierre.

Atskirai ji pažymėjo, kad rugsėjo 21 d. Joe Bideno ir Volodymyro Zelenskio dvišalis susitikimas buvo nepaprastai svarbus. Ten buvo gauti stiprūs signalai, kad Vašingtonas ir toliau rems Kijevą ilgalaikėje perspektyvoje.

Po to JAV paskelbė karinės pagalbos Ukrainai paketą, į kurį įtraukta papildoma amunicija oro gynybai, artilerijos ir kasetiniai šaudmenys, taip pat prieštankiniai ginklai. Jo suma yra 325 milijonai dolerių.

 

Pentagonas taip pat nepatvirtino pranešimų apie Joe Bideno ketinimą tiekti Ukrainai ilgojo nuotolio ATACMS raketas. Laikinasis JAV armijos sekretoriaus padėjėjas pirkimams, logistikai ir technologijoms Douglasas Bushas pažymėjo, kad Gynybos ministerija turi visą informaciją apie raketų skaičių ir kur jos laikomos. Vašingtonas nedelsdamas išsiųs juos Ukrainai, jei bus priimtas toks sprendimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(10)
(-5)

Komentarai ()