Izraelis pristatė naujausią karo monstrą „Barak“: kūrė 5 metus (Foto, Video)  ()

Rugsėjo 20 dieną Izraelis atskleidė naujausią savo ginkluotųjų pajėgų papildymą – penkerius metus kurtą naujausių technologijų prikimštą tanką „Barak“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Barak“ yra penktosios kartos „Merkava“ modelio kovinis tankas.

Pirmieji masinės gamybos tankai „Barak“ šį mėnesį buvo perduoti 401-osios šarvuotosios brigados 52-ajam batalionui ir taps pagrindiniais šarvuotojo korpuso koviniais tankais bei ginkluotės sistemomis, skirtomis lemiamiems manevrams.

„Dirbtiniu intelektu pagrįsti jutimo ir apdorojimo pajėgumai, gebėjimas surasti priešą ir pažymėti taikinius koviniams daliniams mūšio lauke, visavertė kova uždarose vietovėse, pagrįsta 360 laipsnių periferiniu stebėjimu ir „pilotų“ šalmu vadui, daugiajutikliniai ekranai, pažangūs valdikliai, prisitaikymas prie besikeičiančių kovinių situacijų ir geresnis išgyvenamumas – tai tik keletas naujojo tanko, neseniai pradėto naudoti Izraelio gynybos pajėgų, galimybių“, – rašoma Izraelio gynybos ministerijos pranešime.

Tanko „Barak“ įgulos vadas bus aprūpintas tarptautinės gynybos elektronikos įmonės „Elbit Systems“ sukurtu koviniu šalmu, panašiu į pilotų šalmus, kurio lęšyje bus rodomi visi svarbūs koviniai duomenys.

Sistema leis skenuoti aplinką 360 laipsnių kampu judinant galvą ir nustatyti taikinių buvimo vietą realiuoju laiku, pasitelkiant dirbtinio intelekto (DI) galimybes. Šalia to - patobulintas tankų ir artilerijos taikiklis su pažangiomis įprasto stebėjimo ir naktinio stebėjimo galimybėmis, tanke bus sumontuota pažangesnė taikymo sistema.

Nauji pajėgumai leis tanko įgulai geriau kovoti uždarose vietovėse, o viso mūšio metu ji bus geriau apsaugota, iš dalies dėl pažangios gynybos sistemos „WindGuard“, kurią pagamino „Rafael Advanced Defense Systems“. Šios sistemos paskirtis paskirtis – kovoti su prieštankinėmis raketomis. Tanko ginkluotės pajėgumai taip pat gerokai patobulinti.

 

Tankas „Barak“ padidins galimybes kovos lauke demaskuoti priešui ir suteiks galimybę kovoti su mažai pastebimu priešu. Tanke „Barak“ bus sumontuotas vado taikiklis ir kulkosvaidis, taip pat nuolatinės ir naujausios žvalgybos duomenų rinkimo ir dalijimosi jais galimybės.

„Barak“ sistemos galės greitai parengti ir apdoroti informaciją bei perduoti ją realiuoju laiku tarp kitų mūšyje dalyvaujančių padalinių. Šiuo tikslu „Barak“ tankas buvo aprūpintas plačia ir patikima jutiklių infrastruktūra, kuri leis jam plačiau aprėpti teritoriją ir rasti taikinius aplinkoje.

Tanke „Barak“ bus įrengtos pažangios ryšio su kitais tankais ir ginklais mūšio lauke galimybės. Jame taip pat bus įrengti jutikliniai ekranai, panašūs į išmaniųjų telefonų įrenginius, ir naudojamos unikalios programėlės su paprastu valdymu būsimoms karių kartoms, kurios leis tanko įgulai lengvai valdyti tanką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()