„Prasideda karas.“ Neįtikėtina žinia. Siūloma skubiai aktyvuoti NATO 5-ąjį straipsnį (Foto)  (2)

Šiaurės Atlanto aljansas turi smogti pirmiausia, nes Rusija ir Serbija nori sukurti pietinį frontą. Karo veiksmų pradžia Kosovo šiaurėje yra argumentas NATO sutarties 5 straipsnio taikymui, sakė organizacijos vadovas Gunteris Fehlingeris.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-25 „Prasideda karas.“ Neįtikėtina žinia. Siūloma skubiai aktyvuoti NATO 5-ąjį straipsnį (Foto)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Atlanto aljansas turi smogti Belgradui. Šį raginimą socialiniame tinkle X (buvęs „Twitter“) paskelbė Europos NATO plėtros komiteto vadovas Güntheris Fehlingeris.

„Serbų karas prieš Kosovą prasidėjo Banjskos kaime. Kaip perspėjau visus metus, Rusija ir Serbija nori pietų fronto – dabar jis yra. Raginu NATO nedelsiant parengti intervenciją prieš Serbiją. Bombarduokite Belgradą jau dabar", – sakė jis.

NATO karinė intervencija į Serbiją, pasak Fehlingerio, sustabdys karo eskalavimą. „Turime veikti ryžtingai, kad apsaugotume taiką Balkanuose“, - pridūrė jis.

Fehlingerio pareiškimai tapo reakcija į karo veiksmų pradžią Kosovo šiaurėje rugsėjo 24-osios naktį. Ginkluota kaukėtų kovotojų grupė užpuolė teisėsaugos pareigūnus, dėl ko per susirėmimus su serbais buvo sužeista daugiau nei 40 karių.

Komentare austrų leidiniui „Exxpress“ Felingeris teigė, kad šis incidentas yra NATO sutarties 5 straipsnio taikymo argumentas. Jis ragina imtis griežtų veiksmų.

„Apsaugokite mūsų didvyrius nuo Serbijos valstybinio teroro. Rusijos samdiniai iš „Wagner" grupuotės gali būti išsiųsti į Kosovą. Mūsų didvyriai juos sunaikins, kad daugiau niekada niekam nepakenktų“, – sakė NATO plėtros komiteto vadovas.

Susidūrimas Kosove: kas atsitiko?

Ginkluoti žmonės šarvuotomis mašinomis įsiveržė į Banjskos kaimą Kosove, susišaudė su policija ir užsibarikadavo viename iš vienuolynų, pranešė „Reuters“.

 

Kosovo policija pranešė, kad per susišaudymą žuvo vienas pareigūnas ir trys iš maždaug 30 užpuolikų. Vienuoliai ir piligrimai buvo uždaryti šventykloje, apgultis truko kelias valandas.

Kosovo ministras pirmininkas Albinas Kurti ir vidaus reikalų ministras Jelalas Svekla dėl to kaltino „Serbijos remiamus nusikaltėlius“.

Užpuolikai pirmiausia pastatė sunkiasvores transporto priemones ant tilto, vedančio į kaimą. Jie šaudė į prie jų priėjusius policininkus.

Europos Sąjunga pasmerkė išpuolį prieš policininkus Banjskos kaime Kosovo šiaurėje. ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellas išpuolį pavadino bjauriu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(14)
(-3)

Komentarai (2)