Nebūtinas net lėktuvas. Kaip vyksta Ukrainos pilotų ruošimas F-16 (Video)  ()

Beveik visos taktinės aviacijos brigados turi skrydžių treniruoklius. Jie leidžia neprisirišti prie konkrečių vietų ir laiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pilotai pasakojo, kaip jie prisitaiko prie F-16 naikintuvų. Apie tai rašė Ukrainos oro pajėgų spaudos tarnyba.

„Žinoma, mūsų tikslas – visaverčiai F-16 skrydžių treniruokliai Ukrainos teritorijoje, mokomieji orlaiviai ir skrydžių mokymo centrai. Bet viskas prasideda nuo mažo“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad kol oro pajėgų pilotai kovoja už Ukrainos dangų ir naikina priešą ant žemės, kai kurie Ukrainos pilotai mokosi skristi F-16 užsienyje. Turėdami laisvo laiko orlaivių pilotai susipažįsta su naikintuvo kabina virtualioje realybėje ir vykdo bendras misijas Ukrainos oro erdvėje poromis, būdami eskadrilės dalimi, skirtinguose šalies regionuose.

„Su-27“ naikintuvo pilotas Andrejus pažymėjo, kad ateitis priklauso F-16 naikintuvams, todėl reikia pasiruošti, ištirti kabinos įrangą, ginklų sistemas ir jų panaudojimą.

Pilotai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame parodyta, kaip jie treniruojasi naikintuvais virtualioje realybėje, kuri leidžia neprisirišti prie konkrečių vietų ir laiko. Be to, pilotai parodė, iš ko susideda ši sistema – orlaivio valdymo vairalazdė, virtualios realybės akiniai, variklio valdymo rankena, monitorius, sistemos blokai ir pedalai.

 

Ukrainos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ignatas teigė, kad beveik visos taktinės aviacijos brigados disponuoja aviacijos simuliatoriais. Tai leidžia pilotams, turintiems anglų kalbos žinių ir vizualinių įgūdžių, greitai įvaldyti Vakarų naikintuvus Europoje ar JAV.

Ukrainiečių pilotas palygino naikintuvus F-16 ir šiuo metu ukrainiečių naudojamus lėktuvus. Visų pirma, F-16 turi skaitmeninius prietaisus, o ukrainietiškuose yra daug jungiklių, kuriuos reikėtų sujungti į vieną sistemą. Be to, naikintuvas supaprastintų smogiamųjų lėktuvų dengimo ir raketų bei bombų atakų priešo pozicijose užduočių vykdymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: