[ŽTL] NATO Lietuvoje pirmą kartą dislokuos legendinius karo monstrus! (Foto)  ()

NATO laikinai Šiauliuose dislokuos perspėjimo ir valdymo sistemos (AWACS) žvalgybos orlaivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Aljanso spaudos tarnyba, rašo „Europos tiesa“.

Pirmasis iš dviejų orlaivių į Lietuvą atvyks 2023 metų rugsėjo 28 dieną, ketvirtadienį, ir vykdys misijas stebėti Rusijos karinę veiklą prie Aljanso sienų.

„Rusijos agresijos karas prieš Ukrainą padidino mūsų dėmesį saugumo aplinkai Baltijos jūros regione“, – sakė laikinai einantis NATO atstovo pareigas Dylanas White'as.

„Mūsų AWACS lėktuvai gali aptikti orlaivius ir raketas už šimtų kilometrų, todėl jie yra pagrindinė NATO išankstinio įspėjimo priemonė. Dėkoju Lietuvai, kad priėmė šį orlaivį. Tai svarbus indėlis į mūsų bendrą saugumą“, – pridūrė jis.

 

AWACS yra pagrįsti „Boeing 707“ orlaiviais ir dėl savo grybo formos radaro struktūros gali rasti ir identifikuoti kitus orlaivius didesniu nei 400 kilometrų atstumu.

Reaguodama į Rusijos karą Ukrainoje, NATO padidino savo oro pajėgas rytinėje aljanso dalyje.

Po Rusijos bepiločių orlaivių atakų netoli NATO teritorijos, JAV praėjusią savaitę dislokavo keturis papildomus naikintuvus F-16 Rumunijoje, kad sustiprintų NATO oro erdvės patruliavimo misiją.

 

 

Nuo 2022 metų vasario NATO AWACS lėktuvai atliko šimtus skrydžių virš Rytų Europos, kad galėtų stebėti Rusijos karo lėktuvus.

Artimiausiomis dienomis AWACS pradės žvalgybinius skrydžius virš Aljanso teritorijos. Misija truks kelias savaites.

Lėktuvai priklauso 14 stebėjimo orlaivių, priklausančių NATO ir įsikūrusių Heilenkirchene, Vokietijoje, dalis. Lėktuvui aptarnauti į Šiaulius atvyks apie 150 karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()