Čia tai geras! Ką į Lietuvą siunčia NATO (Video)  ()

AWACS orlaiviai yra pagrindinė Aljanso išankstinio įspėjimo funkcija, galinti aptikti priešo raketas už šimtų kilometrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO laikinai dislokuos AWACS žvalgybos orlaivius Lietuvos mieste Šiauliuose. Jie stebės Rusijos kariuomenės veiklą prie Aljanso sienų. Tai pranešė NATO spaudos tarnyba.

Pirmasis iš dviejų orlaivių į bazę Lietuvoje atvyko rugsėjo 28 d. Yra žinoma, kad AWACS gali aptikti priešo orlaivius ir raketas, oro gynybos sistemas daugiau nei už 400 kilometrų, todėl tai yra pagrindinė NATO išankstinio įspėjimo įranga.

„Rusijos agresijos karas prieš Ukrainą padidino mūsų dėmesį saugumo aplinkai Baltijos jūros regione“, – sakė laikinai einantis NATO atstovo spaudai pareigas Dylanas White'as.

Jis taip pat padėkojo Lietuvai už AWACS orlaivių priėmimą, nes, anot jo, tai svarbus indėlis į bendrą saugumą.

Reaguodamas į Rusijos karą Ukrainoje, aljansas sustiprino pajėgas NATO rytuose naikintuvais, stebėjimo lėktuvais ir laiviais.

Po Rusijos bepiločių orlaivių atakų netoli NATO teritorijos Jungtinės Valstijos praėjusią savaitę Rumunijoje dislokavo keturis papildomus naikintuvus F-16, kad sustiprintų NATO oro policijos misiją, pranešė tarnyba.

Nuo 2022 metų vasario NATO AWACS lėktuvai atliko šimtus skrydžių virš Rytų Europos, kad galėtų stebėti Rusijos karinius orlaivius.

 

Artimiausiomis dienomis AWACS pradės žvalgybinius skrydžius virš Aljanso teritorijos.

„Planuojama, kad misija truks kelias savaites“, – priduriama pranešime.

Orlaiviai priklauso NATO 14 stebėjimo orlaivių parkui, įsikūrusiam Geilenkirchene, Vokietijoje. NATO į Lietuvą orlaiviui prižiūrėti atsiųs apie 150 karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: