Rusijoje masiškai uždaromos degalinės. Kas nutiko  ()

Rusijoje auga degalų trūkumas, uždaromos degalinės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos naftos kompanijos suprato, kad pigiai parduoti savo produkciją Rusijos degalinėse joms visiškai neapsimoka ir pradėjo viską stumti į užsienį, teigia naftos ir dujų rinkos ekspertas Michailas Krutychinas.

Rusijoje degalinių tinklai privalo parduoti benziną ir dyzeliną kainomis, kurias nurodo vietos ir federalinės valdžios institucijos. Jos reikalauja nekelti kainų.

„Biržoje nuperka, tarkime, benziną A-95 už 76 rublius [0,74 eur]. Bet degalinėje jis turi kainuoti ne daugiau kaip 60. Pasirodo, degalinės savininkas perka brangiau nei už 70 rublių [0,69 eur], o parduoda už 60 [0,59 eur]. Taip nebūna, arba reikia žlugti, arba uždaryti tokį verslą, nes tai nebėra verslas“, – sakė Krutychinas.

Rusijos valdžia ragina mažinti eksportą, siekiant išlaikyti aukštas naftos kainas pasaulinėje. Tačiau vietoje pardavinėti degalus nuostolingai neapsimoka.

Kaip Rusijoje vyksta lygiagretus importas (tai yra, kontrabanda), dabar atsirado lygiagretus eksportas. Tam tikrus kiekius naftos ir naftos produktų galima gabenti per Kazachstaną, Kirgiziją, Armėniją. Jei Rusijoje parduoda degalus už 75-76 rublius, tai užsienyje tai kainuos tūkstantį Žinoma, jie naudos visas schemas, kad šis kuras iškeliautų už Rusijos ribų“, – sakė naftos ir dujų rinkos ekspertas.

 

Rusijos valdžia bando kovoti su šia situacija, tačiau, matyt, tokios kovos efektas yra nežymus. Krutychinas teigia, kad rusai turi tikėtis didesnių kainų ir degalinių darbo sutrikimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(4)
(48)

Komentarai ()