JK žvalgyba skelbia apie avariją Kinijos povandeniniame laive. Dešimtys žuvusių  ()

Kinijos karinio jūrų laivyno povandeninis laivas rugpjūtį pateko į povandeninius britų ir amerikiečių laivams skirtus spąstus Geltonojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Daily Mail“.

Didžiosios Britanijos žvalgybai artimi leidinio šaltiniai teigia, kad dėl nelaimės žuvo 55 Kinijos jūreiviai. Oficialiai Kinijos valdžia nepatvirtina duomenų apie jūreivių žūtį ir povandeninio laivo katastrofą.

Manoma, kad incidentas įvyko rugpjūčio 21 d. Nelaimė įvyko Taivano sąsiauryje. Britų žvalgybos surinkti duomenys rodo, kad per incidentą žuvo 55 įgulos nariai: 22 karininkai, septyni kariūnai, devyni karininkai ir 17 jūreivių. Be to, tarp žuvusiųjų yra ir Kinijos karinio povandeninio laivo kapitonas Xue Yun Pengas.

Oficialus Kinijos gynybos ministerijos atstovas Wu Qianas pranešimus apie masinę Kinijos karinio personalo žūtį ir Kinijos karinio jūrų laivyno povandeninio laivo katastrofą pavadino „absoliučiu melu“. Taivano gynybos ministerija taip pat nepatvirtina šių pranešimų, pabrėždama, kad jai nepavyko rasti jokių avarijos įrodymų.

 

Anksčiau Kinija įrengė „plūduriuojančią užtvarą“ Pietų Kinijos jūroje netoli Filipinų, kad filipiniečių žvejybos laivai neįplauktų į jūrą ir negalėtų veikti. Užtvara buvo įrengta po to, kai Filipinai apžiūrėjo vietą ir aptiko sunaikintų koralų bei jūros gyvūnijos. Valdžia dėl to kaltino Kiniją – savo ruožtu tai pavadino „farsu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()