Žvalgyba klydo. Kartojasi 1973-ieji. Kodėl Izraelis manė, kad „Hamas“ nepuls  ()

Izraelio žvalgybos tarnybos stebi informatorių tinklą palestiniečių grupėse, Libane, Sirijoje ir kitur. Izraelio žvalgybos tarnybos nužudė teroristų lyderius, bet dabar negalėjo užkirsti kelio masinei islamo kovotojų invazijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-07 Žvalgyba klydo. Kartojasi 1973-ieji. Kodėl Izraelis manė, kad „Hamas“ nepuls  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukšto rango Izraelio specialiųjų tarnybų darbuotojai apsiskaičiavo – praėjusią savaitę jie nusprendė, kad „Hamas“ kovotojai norės išvengti karo veiksmų eskalavimo, rašo Izraelio laikraštis „Haaretz“.

„Saugumo tarnybų atstovai padarė išvadą, kad „Hamas“ nori išvengti plataus masto karo su Izraeliu. Pareigūnai teigė, kad „Hamas“ nenori kelti pavojaus praeities laimėjimams, kurie pagerino gaziečių gyvenimą“, - teigė medžiagos autoriai.

Britų BBC radijo stotis taip pat praneša , kad Izraelio žvalgyba, turinti didžiulius išteklius, negalėjo numatyti atakos.

„Neįsivaizduojame, kaip tai gali atsitikti. Būtent tokią reakciją šiandien surengė Izraelio pareigūnai, atsakydami į klausimą, kodėl Izraelio žvalgyba apsiskaičiavo“, – pažymėjo žurnalistai.

Galbūt Izraelis turi didžiausią ir labiausiai finansuojamą žvalgybos tarnybą Artimuosiuose Rytuose. Stebėtojai pabrėžia, kad ji turi informatorių ir agentų palestiniečių grupuotėse, Libane, Sirijoje ir kitose šalyse.

„Anksčiau Izraelio žvalgybos tarnybos vykdydavo laiku suplanuotas kovotojų vadų žmogžudystes, gerai žinodamos visus jų maršrutus. Kartais tai darydavo bepiločių orlaivių smūgiais ir sprogdintų mobiliųjų telefonų pagalba“, – pranešė BBC.

 

Palei pasienio tvorą tarp Gazos ruožo ir Izraelio buvo sumontuotos kameros ir judesio jutikliai. Reguliarūs kariuomenės patruliai stebi situaciją. Tačiau, anot leidinio, „Hamas“ kovotojai ją tiesiog nugriovė buldozeriais.

Nenuostabu, kad Izraelio žiniasklaida užduoda skubius klausimus savo šalies kariniams ir politiniams lyderiams apie tai, kaip visa tai galėjo nutikti per kitos netikėtos atakos prieš Izraelį – 1973 m. spalį Jom Kipuro karo – 50-ąsias metines.

„Izraelio pareigūnai paskelbė apie didelio tyrimo pradžią, klausimai, pasak jų, bus užduodami ilgus metus“, – reziumavo žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()