„Po to savaitę neskambino“. Kaip vyko pirmasis Zalužno ir Milley pokalbis  ()

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas ir buvęs JAV Jungtinio štabo vadų pirmininkas generolas Markas Milley daug kalbėjosi telefonu. Tačiau pirmosios derybos nebuvo sėkmingos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai rašoma Zalužno komentare „The Washington Post“.

Zalužnas ir Milley pirmą kartą kalbėjosi telefonu netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą. Tačiau, anot Zalužno, į pabaigą jį apėmė jausmas, kad „kalba su savimi“.

Vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas teigė, kad po to savaitę su Milley nekalbėjo.

„Atvirai kalbant, dėl savo jaunystės ir kvailumo pripažįstu, kad tai buvo mano klaida. Tai buvo tikra nelaimė“, - sakė Zalužnas.

Tačiau vėliau darbiniai santykiai peraugo į artimą draugystę. Nors leidinys pažymi, kad tarp Zalužno ir Milley vis dar buvo nesutarimų, kurie kartais virsdavo įtampa. Amerikos pareigūnai žadėjo tęsti ginklų tiekimą, tačiau kartais juos suerzindavo Ukrainos reikalavimai.

„Mes esame draugai. Sunku įsivaizduoti. Jis vyresnis vyras, bet kietas“, – apie Milley kalbėjo Zalužnas.

„The Washington Post“ rašo, kad Zalužnas dažnai juokaudavo su Milley apie savo amžių. Bet tai veikiau rodo draugiškus generolų santykius. Pats buvęs amerikiečių kariuomenės vadas neigė, kad jie turėjo nesutarimų su Zalužnu.

„Jis yra žmogus... Jo šalį užgrobė šimtai tūkstančių Rusijos karių... Jis buvo prispaustas prie sienos. Įtampos lygis labai aukštas. Visiškai normalu, kad kažkas šiek tiek supyksta... Aš tai supratau“, – neseniai viename interviu sakė Milley.

 

Leidinys pažymi, kad visų pirma tarp generolų kilo ginčas dėl naikintuvų Ukrainai. Zalužnas tikino, kad Amerikos žvalgybos duomenys apie Ukrainos aviaciją yra netikslūs, o kariuomenei labai trūksta lėktuvų.

„The Washington Post“ pažymi, kad lieka neaišku, kas buvo teisus dėl lėktuvų. Tačiau JAV vis tiek sutiko leisti perkelti F-16 į Ukrainą.

„Aš visada su juo ginčijuosi, tačiau šiuos nesutarimus sušvelnino abipusė pagarba“, – pridūrė Zalužnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()