Kas padėjo planuoti ataką prieš Izraelį. Skelbiama kaltininko reakcija  (1)

Pasak „Hamas“ ir „Hezbollah“ aukšto rango narių, Irano saugumo pareigūnai padėjo suplanuoti netikėtą „Hamas“ ataką prieš Izraelį ir praėjusį pirmadienį susitikime Beirute davė atakai žalią šviesą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-09 Kas padėjo planuoti ataką prieš Izraelį. Skelbiama kaltininko reakcija  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „The Wall Street Journal“.

Irano islamo revoliucinės gvardijos pareigūnai nuo rugpjūčio mėnesio bendradarbiauja su „Hamas“, kurdami oro, sausumos ir jūros invazijos planą.

Operacijos detalės buvo užbaigtos per kelis susitikimus Beirute, kuriuose dalyvavo Irano pareigūnai ir keturių Irano remiamų kovotojų grupuočių atstovai, įskaitant valdžią Gazoje turintį „Hamas“ ir Libano šiitų kovotojų grupuotę ir politinę frakciją „Hezbollah“.

JAV pareigūnai teigia nematę jokių Teherano dalyvavimo įrodymų. Interviu CNN, kuris buvo parodytas sekmadienį, valstybės sekretorius Antony'is Blinkenas sakė: „Dar nematėme įrodymų, kad Iranas vadovavo šiai konkrečiai atakai ar buvo už ją“.

Irano reakcija

Irano atstovai Jungtinėse Tautose tvirtina, kad Teheranas tariamai nėra susijęs su kruvinu islamistų grupuotės „Hamas“ išpuoliu prieš Izraelį, per kurį žuvo daugiau nei 700 izraeliečių.

 

„Ryžtingos Palestinos priemonės yra visiškai teisėta gynyba nuo septynis dešimtmečius trukusios slegiančios okupacijos ir siaubingų neteisėto sionistų režimo įvykdytų nusikaltimų. Mes tvirtai palaikome Palestiną, bet nedalyvaujame palestiniečių atsakomosiose priemonėse, nes jų imasi tik pati Palestina“, – sakoma pareiškime.

Leidinys taip pat pažymi, kad Iranas neslepia, kad remia „Hamas“, finansuoja ir apginkluoja šią grupuotę, taip pat kitą Palestinos kovotojų organizaciją „Islamo džihadą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(30)
(-23)

Komentarai (1)