Rusija suvienija jėgas su „Hamas“. Skelbiama apie Izraelio valdžios organų atakas  ()

Rusai susivienijo su „Hamas“ teroristais ir vykdė atakas prieš Izraelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus kuriam laikui po „Hamas“ kovotojų atakos, įsilaužėlių grupė „Killnet“ iš Rusijos įsikišo ir atakavo Izraelio vyriausybės kompiuterines sistemas, praneša „The Moscow Times“.

Įdomu tai, kad Rusijos grupė teigė, jog jų ataka buvo kerštas Jeruzalei „už tai, kad ji remia Ukrainą jos kare su Rusija ir eskalaciją Artimuosiuose Rytuose“.

Kaip rašo leidinys „Bloomberg“, Rusijos programišiai susivienijo su „Hamas“ teroristais, kad atakuotų Izraelio vyriausybės ir žiniasklaidos svetaines.

Visų pirma, kaip pranešama, iš Rusijos „patriotų“ sudaryta grupė „Killnet“ paskelbė, kad atakuos Izraelio vyriausybines interneto svetaines. Kalbama apie DDoS atakas. Įsilaužėliai kaltina Izraelį kraujomaiša ir parama Ukrainai bei NATO. Pasak įsilaužėlių, spalio 8 d. jiems pavyko laikinai išjungti Izraelio vyriausybines interneto svetaines ir saugumo agentūros „Shin Bet“ interneto svetainę.

Žurnalistų teigimu, su Rusija siejami „Anonymous Sudan“ taip pat tvirtino remiantys „Hamas“. Ji atakavo laikraščio „The Jerusalem Post“ interneto svetainę.

 

Kibernetinio saugumo bendrovės „Truesec AB“ grėsmių žvalgybos ekspertas Mattiasas Wohlenas leidiniui sakė, kad kiti rusų programišiai taip pat renkasi „Hamas“ teroristų pusę kare prieš Izraelį.

„Jų veiksmai labiau primena oportunistinius smūgius. Konfliktas sukuria antraštes, kurios pritraukia tokias grupuotes kaip „Killnet“, bandančias pasipelnyti iš DDoS atakų. Taip ir toliau siunčiama žinia, kad Rusija yra „Hamas“ pusėje ir prieš Izraelį“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(13)
(-5)

Komentarai ()