„Artėjame prie pasaulinio karo“. Situaciją Budanovas pavadino grėsminga (Video)  ()

IDF, be padėties šalies pietvakariuose, turi reaguoti į rimtą grėsmę Izraelio šiaurėje, kylančią iš grupuotės „Hezbollah“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-12 „Artėjame prie pasaulinio karo“. Situaciją Budanovas pavadino grėsminga (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraeliui priešinasi nemažos jėgos, todėl padėtis šaliai yra grėsminga. Tai interviu „Ukrainos Tiesai“ pareiškė Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) vadovas Kyrylo Budanovas.

Jis pabrėžė, kad Izraelio gynybos pajėgų operacija, siekiant atgauti visišką savo teritorijų kontrolę, tęsiasi. Taip pat imamasi kovos su terorizmu priemonių, siekiant išlaisvinti paimtus įkaitus ir atremti teroristinius išpuolius. GUR vadovas įžvelgia tam tikrų sunkumų, nes karo veiksmai įgauna pagreitį, o žydų valstybė turi daug priešų.

„Situacija pavojinga“, – sakė jis.

Budanovas pažymėjo, kad be padėties šalies pietvakariuose, Izraelio šiaurėje taip pat yra rimta grėsmė, kylanti iš grupuotės „Hezbollah“. Ji vis dar vykdo provokuojančius apšaudymus, į kuriuos Izraelio ginkluotosios pajėgos atsako efektyvia, galinga artilerijos ugnimi.

„Šiuo metu, tarkime, situacija yra kontroliuojama visiems: ir „Hezbollah“, ir Izraeliui“, – sakė GUR vadovas.

 

Nepaisant to, jis mano, kad kariniai veiksmai šioje šalyje gali turėti įtakos geopolitinei situacijai. Regioniniai konfliktai gali peraugti į globalius.

„Artėjame prie pasaulinio karo“, – sakė Budanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()