Taip ir nepasiekė fronto. Rusai parodė T-14 „Armata“ tankų būrį (Foto, Video)  ()

Kartu tapo žinoma, kad ši mašina gali turėti ne tik techninių, bet ir personalo problemų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-15 Taip ir nepasiekė fronto. Rusai parodė T-14 „Armata“ tankų būrį (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešumoje pasirodė nuotrauka, kuri demonstruoja štai ką – Rusijos armija dabar disponuoja mažiausiai trimis T-14 „Armata“ tankais, kurių visiškai pakanka tankų būriui suformuoti. O sprendžiant iš nuotraukos, šių tankų įgulos dar tik treniruojasi ir įvaldo savo mašinas.

Atsižvelgiant į tai, dera prisiminti rusų propagandistų pranešimus, kad T-14 „Armata“ iš pradžių buvo neva „išbandytas“ mūšiuose prieš Ukrainos pajėgas fronte, vėliau šie tankai neva „atšaukti atgal“, nors jokio patvirtinimo iš atvirų šaltinių. Taip pat apie 2022 metų Rusijos armijos planus jau po 2023 metų gauti bent 40 vienetų T-14 „Armata“.

Tačiau čia verta prisiminti ir tai, kad dar 2022 metų žiemą Rusijos propagandistai taip pat tvirtino, kad „Armata“ eina į frontą, nors tada tik pasirodė nuotraukos iš poligonų, kuriuose vyko  Rusijos tankistų mokymas.

 

Teisybės dėlei, tos nuotraukos jau tada atrodė „suvaidintos“. Kaip jau praėjusių metų spalį, viešumoje pasirodė vaizdo įrašai, liudijantys ne tik apie T-14 „Armata“ bandymų atnaujinimą, bet ir apie tai, kad Rusijos konstruktoriai šioje mašinoje pakeitė variklį. Pagal pirminį projektą „Armata“ turėjo būti sumontuotas 1500 arklio galių A-85-3A dyzelinis variklis, tačiau bandymų vaizdo įraše buvo galima išgirsti gana „reaktyvinį“ garsą, kuris gana būdingas dujų turbininiam varikliui.

 

 

Bet panašu, kad T-14 „Armata“ perspektyvų atveju yra svarbus ir personalo niuansas ne tik tuo, kaip greitai ir kokybiškai tankistai sugebės įvaldyti šią mašiną prieš išsiunčiant ją į frontą.

Svarbu, kaip tiksliai Rusijos Federacijos gynybos ministerija gali nuspręsti skirti išteklius tankų gamybai Rusijos okupacinėms pajėgoms ir kokia išteklių dalis bus skirta konkrečiai T-14. Armata".

Nuo 2023 m. rugsėjo mėn. pasirodė duomenų apie Rusijos ketinimą atnaujinti T-80 gamybą, ir ne originalioje sovietinėje versijoje, o tikriausiai pagal T-80 „Burlak“ projektą, kaip savotišką „biudžetinę tanko T-14 alternatyvą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(8)
(13)

Komentarai ()