Kovos krikštas. Izraelis pirmą kartą mūšio lauke panaudojo naujausius savo monstrus (Video, PAPILDYTA)  (1)

Šiuo metu Izraelis eksploatuoja tris Sa'ar 6 klasės korvetes ir laukia ketvirtos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis mūšio lauke panaudojo savo naujausias Sa'ar 6 klasės korvetes, patvirtino IDF atstovas kontradmirolas Danielis Hagari. Tai pirmas kartas, kai Izraelio karinis jūrų laivynas naudojo šiuos laivus kovose.

Kokie ginklai buvo naudojami ir kokiais tikslais, nenurodoma, tačiau Izraelio šaltiniai pažymi, kad smogiant į taikinius Gazos Ruože buvo naudojamos „įvairių tipų ginklų sistemos“, kaip praneša „Defense Industry Europe“.

Kalbama apie korvetes, kurias Izraelis iš Vokietijos užsakė dar 2015 metais – iš viso šalis turėtų gauti keturis laivus, šiandien Izraelio laivynas turi tris Sa'ar 6 klasės korvetes, pirmoji buvo pradėta eksploatuoti 2020 m. lapkritį, trečioji – 2023 m. balandžio mėn.

Svarbus paaiškinimas yra tas, kad Vokietija Izraeliui pastatė šios klasės korvečių korpusus, o ginklų ir radijo elektroninės įrangos integravimą jau tiesiogiai vykdo Izraelio įmonės. Paskutinius du laivus Vokietija užsakovui perdavė 2021 m.

Laivai buvo pastatyti vykdant bendrą „German Naval Yards Holdings“ ir „ThyssenKrupp Marine Systems“ (TKMS) projektą, Sa'ar 6 klasės korvečių konstrukcija paremta vokiška Braunschweig klasės korvete, tačiau su daugybe įvairių techninių pakeitimų, reikalingų norint integruoti tokias sistemas kaip „Barak-8“ arba „C-Dome“.

 

 

Kalbant apie ginklus, kuriuos turi šie laivai, sąrašas yra toks: 76 mm „Oto Melara“ pabūklas, du „Typhoon“ kovos moduliai su 25 mm pabūklais, oro gynybos sistemos „Barak-8“ paleidimo įrenginiai, „C-Dome“ sistemos paleidimo įrenginiai („Geležinio kupolo“ versija), „Gabriel V“ priešlaivinės raketos ir du torpedų paleidimo vamzdžiai, skirti 324 mm torpedoms.

PAPILDYTA

 

Izraelio gynybos pajėgos paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip pažangiausi karinio jūrų laivyno karo laivai pirmą kartą smogė taikiniams Gazos ruože.

Video matyti, kaip INS „Magen“ ir INS „Oz“ Sa’ar 6 klasės korvetės smogė „Hamas“ ginklų gamybos vietai, kariniam postui ir stebėjimo postui, priklausančiam teroristinės grupuotės karinėms jūrų pajėgoms.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai (1)