„Rizika yra labai didelė...“ Puolimas stabdomas. Kas nutiko (Video)  ()

Karo ekspertas Oleksandras Musijenko paaiškino, kad Izraelio valdžios institucijos turėjo sunkų pasirinkimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-16 „Rizika yra labai didelė...“ Puolimas stabdomas. Kas nutiko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Viena vertus, Izraeliui svarbu išspręsti problemą su „Hamas“ teroristais, o tam būtina įžengti į Gazos ruožo teritoriją ir ją išvalyti,“ - pripažino Musijenko.

Kartu karo ekspertas priminė, kad kovotojai laiko įkaitus (civilius gyventojus ir kariškius). Pradėti antžeminę operaciją reiškia kelti pavojų šiems žmonėms. Tai dilema, su kuria šiandien susiduria Izraelio karinė ir politinė vadovybė.

Oleksandro Musijenko interviu galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Karo ekspertas išdėstė problemą, su kuria susiduria Izraelis planuodamas sausumos operaciją: „Rizika iš tiesų yra labai didelė. Galima rinktis, kaip vykdyti šią operaciją, ir kas yra blogiau (net ne kariniu, o politiniu požiūriu): atsisakyti plataus masto operacijos ir veikti tikslingai, kaip dabar daro Izraelio kariuomenė, ar nevykdyti šios operacijos, o bandyti derėtis dėl Izraelio piliečių išlaisvinimo ir juos paleisti, bet kartu yra rizika prarasti daug Izraelio piliečių (tiek įkaitų, tiek kariškių), kurie dėl šių veiksmų gali ir žūti“.

 

Kartu Oleksandras Musijenko priminė panašų atvejį Izraelio istorijoje, kai buvo pasirinkta įkaitų naudai: „Noriu priminti, tai buvo, manau, 2011 m. Tada 1 tūkst. hamas teroristų buvo duoti už vieną Izraelio pilietį. Dabar turima informacijos, kad „Hamas“ teroristai gali būti paėmę į nelaisvę nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų Izraelio piliečių, o tai yra didelis skaičius žmonių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(9)
(9)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: