Medžioklė prasideda. MiG-31K paleis „Kinžal“ į HIMARS  ()

Ir įsibrovėliai yra įsitikinę, kad jų hipergarsinės raketos yra pakankamai tikslios, kad pataikytų į lėktuvnešį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai šalies agresorės prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad įsakė Rusijos oro pajėgoms pradėti nuolatinį patruliavimą virš neutralių Juodosios jūros vandenų, įskaitant MiG-31K „Kinžal“.

O norėdami „įtvirtinti efektą“, Kremliaus propagandistai net ėmė plėstis šia tema.

Pavyzdžiui, viena iš propagandistų „žiniasklaidos priemonių“ išplatino vieno iš savo „ekspertų“ nuomonę, kad Rusijos Federacijos oro ir kosmoso pajėgos turi techninių galimybių organizuoti nuolatinį MiG-31K patruliavimą su „Kinžal“ danguje virš Juodosios jūros, ypač siekiant išprovokuoti nuolatinius oro pavojaus signalus visoje Ukrainos teritorijoje.

Taip pat teigiama, kad Rusijos armija gali panaudoti oro erdvę virš Juodosios jūros, kad iš MiG-31K paleistų „Kinžal“ į svarbius objektus ir taikinius netoli fronto linijos, ypač M142 HIMARS paleidimo įrenginius.

Be to, Kremliaus propagandistai įsitikinę, kad lėktuvai su „Kinžal“ danguje virš Juodosios jūros galės net nuolat „kelti grėsmę NATO“, ypač JAV karinio jūrų laivyno laivams Viduržemio jūroje. Nes sakoma, kad „Kinžal“ paleidimo nuotolis siekia iki 2000 km ir, matyt, turi pakankamai didelį tikslumą, kad pataikytų į lėktuvnešio tipo taikinį.

 

„Defense Express“ prideda tokią nuomonę. Galima suabejoti Rusijos propagandistų teiginiais, kad tai kels grėsmes NATO ir tariamą galimybę smūgiuoti į JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešį. Kadangi nėra patvirtinimo, kad rusų hipergarsinės ar aerobalistinės raketos gali pataikyti į judančius taikinius ir taikinius, kurių apytikslis dydis yra 350 metrų x 50 metrų.

Kita vertus, į grėsmę įvykdyti „Kinžal“ paleidimą iš Juodosios jūros vandenų reikėtų vertinti labai atsargiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(14)
(7)

Komentarai ()