Kremlius bus įsiutęs. Azerbaidžanas užgrobė itin vertingus karo trofėjus (Video)  ()

Elektroninio karo (EW) kompleksai „Repelent-1“ ir „Pole-21M“ yra aktyviai naudojami Rusijos armijos, todėl jų analizė tikrai gali padėti juos neutralizuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Itin vertingi trofėjai Azerbaidžano ginkluotosioms pajėgoms atiteko po mažiau nei 24 valandas trukusios operacijos siekiant atkurti visišką Kalnų Karabacho kontrolę. Tai du EW kompleksai „Repelent-1“ ir „Pole-21M“.

Video, paskelbtame internete, buvo užfiksuota ši karinė technika, kuri buvo palikta karo veiksmų metu. Tuo pačiu metu, prieš palikdami EW įrenginius, armėnai bandė juos sugadinti. Bet gana prieštaringai – naikinant monitorius ir indikatorius.

Tuo pačiu metu patys blokai su įranga, leidžiančia detaliai ištirti komplekso galimybes, atrodo nepažeisti. O tai reiškia galimybę gauti visas reikalingas detales kompleksams ištirti bei parengti atsakomąsias priemones.

Be galo svarbu, kad be paties Azerbaidžano, torfėjais gali susidomėti Turkija, kuri yra pagrindinė Azerbaidžano, kuri savo ruožtu yra NATO narė, partnerė ir sąjungininkė. Taigi greičiausiai visa gauta informacija gana greitai gali pasiekti Ukrainą.

 

Taip pat šis ginklas yra dar vienas įrodymas, kad Armėnijos ginkluotųjų pajėgų daliniai buvo dislokuoti Kalnų Karabacho teritorijoje ir pasibaigus antrajam Karabacho karui 2020 metų rudenį, patį faktą Jerevanas oficialiai neigė. Šiuos rusiškus EW įrenginius Armėnijos ginkluotosios pajėgos gavo maždaug 2018 metais ir vėliau.

Kompleksas „Repellent-1“ į Rusijos armiją pateko 2017 m. Pagrindinis jo tikslas yra dronų slopinimas, kurį, remiantis deklaracijomis, jis gali atlikti iki 30 km atstumu.

 

Kompleksas „Pole-21“ Rusijos armijai tiekiamas nuo 2016 metų ir yra skirtas slopinti palydovinės navigacijos kanalus, skelbiama, kad galios užtenka 150 kvadratinių kilometrų plotui. Dažnai jis montuojamas ne ant judančios važiuoklės, o ant civilinės infrastruktūros objektų, pavyzdžiui, ant mobiliojo ryšio bokštų.

Pažymėtina, kad abu Rusijos armijos EW kompleksus aktyviai naikina Ukrainos gynybos pajėgos. Tačiau oficialių duomenų apie tai, kad ukrainiečiai būtų perėmę šią priešo įrangą kaip trofėjus, nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()