Neima net „Lancet“. Kuo „Leopard“ geresni už tarybinius tankus (Video)  (2)

Ukrainos kariai fronte naudoja tankus „Leopard-2 A5“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai fronte jau naudoja „Leopard“ tankus. Jie turi stiprius šarvus, kurie gali atlaikyti prieštankines sistemas ir priešo atakos dronus.

Tai teigiama TSN korespondentės Julijos Kirijenkos siužete.

Ukrainos kariai fronte naudoja tankus „Leopard-2 A5“. Juos ukrainiečiams padovanojo partneriai švedai. Žurnalistai matė, kaip šio tanko įgula grįžo iš šturmo operacijų. Tanko vadas sakė, kad ataka buvo sėkminga. Kariškiai pranešė, jog į priešo apkasus paleido 10 sviedinių. Nors tankistai nemiegojo visą naktį, bet nepaisydami nuovargio tęsia savo darbą.

„Šis ekipažas tik du mėnesius priešakinėje linijoje – karščiausioje fronto zonoje. Dar prieš du mėnesius Švedijoje išmoko valdyti tanką. Įgulos vadas Aleksejus yra tokio pat amžiaus kaip ir transporto priemonė. Treniruotės labai skiriasi nuo mūsų realybės. Juk čia, kare, svarbiausia greitai atvykti, iššauti ir išvykti“, – sako Julija Kirijenko.

Vairuotojas Vasilijus sako, kad vakarietiškame tanke yra termovizinė kamera. Jis prisimena sovietinius modelius – nieko panašaus juose nebuvo. Ji labai palengvina darbą. Paprastai į kovą vykstama naktį.

 

 

„Lancet“ nepažeidžia. „Lancet“ pataikė, bet nieko. Sugadinta tik barakuda ir viskas“, – sako Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys.

„Barracuda“ yra tam tikras kamufliažas, dengiantis tanką. Tai ne tik geriau paslepia šarvuotį tarp lapų, bet ir padaro tanką nematomą termovizoriams. Taigi įgula viduje jaučiasi užtikrinta. Juk net ir po tiesioginio smūgio kovotojai liks gyvi.

 

 

„Leopard“ tanko vidus yra toks erdvus, kad man čia patogu stovėti visu ūgiu. O aš esu 170 centimetrų. Ir esu užtaisinėtojo vietoje, ko sovietiniuose tankuose nebūna. Ir įdomu, kad šioje vietoje telpa du žmonės, nes čia dabar aš ir mano operatorius“, – sako Julija Kirijenko.

Partneriai Ukrainai padovanojo kelias dešimtis tokių tankų, įvairių modifikacijų. Nors dabar nevyksta daug mūšių, kai dideliu mastu naudojami tokie ginklai. Tačiau tokie tankai gali greitai ir tiksliai sugriauti priešo apkasus, sustabdyti pėstininkų judėjimą ir iškepti rusišką geležį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: