Rusijos armija gaus dar daugiau modernizuotų T-90 ir T-72. Kas pasikeitė? (Video)  ()

Lenkijos ekspertai atkreipė dėmesį į tai, kad naujuose tankų modeliuose sumontuota daug dinaminės apsaugos modulių. Gamyklinėmis sąlygomis sumontuotos ir grotelės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos korporacijos „Uralvagonzavod“ atstovai pranešė apie naujos partijos modernizuotų tankų T-90M ir T-72B3M tiekimą Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms.

Komentuodami šią informaciją, Lenkijos kariuomenės ekspertai iš „Defence 24“ pažymėjo, kad naujieji tankai nuo ankstesnių modelių skiriasi daugybe dinaminės „Kontakt-1/5“ apsaugos, taip pat papildomomis priemonėmis prieš dronų atakas.

Visų pirma, autoriai atkreipė dėmesį į papildomus „Kontact“ apsaugos modulius, kurie buvo sumontuoti tankų gale, kurie turėtų žymiai padidinti mašinų atsparumą kaupiamųjų šaudmenų, naudojamų įvairių tipų dronuose kamikadzėse ar granatsvaidžiuose. Taip buvo padidintas bendras dinaminės apsaugos modulių skaičius.

 

Be to, tankai jau gamykloje buvo aprūpinti antidroninėmis grotelėmis ant bokštelių arba vadinamosiomis „šašlykinėmis“. Anksčiau tokias groteles rusai įrengdavo karo lauko sąlygomos.

Ekspertai išvardijo pagrindinius naujų Rusijos tankų T-90M patobulinimus. Šios mašinos modernizavimas paveikė visas tris pagrindines jos galimybių kryptis – ugnies galią, apsaugą ir mobilumą. Visų pirma, naujuose modeliuose buvo sumontuotas lygiavamzdis 125 mm 2A46M-5 pabūklas, ugnies valdymo sistema ir nuotoliniu būdu valdomas ginklo modulis su kulkosvaidžiu ant bokštelio.

 

Korpusas ir bokštelis sustiprinti trečios kartos dinaminės gynybos moduliniu kompleksu „Relict“. Kalbant apie variklį, tanke sumontuotas naujas V-92S2 dyzelinis variklis, kurio galia 1130 AG.

Rusijos T-72B3M MBT buvo modernizuotas beveik taip pat. Ant tanko buvo sumontuoti papildomi „Relic“ komplekso moduliai, o jei anksčiau moduliai buvo dedami į vadinamuosius „maišelius“, tai, atsižvelgiant į kovinių operacijų patirtį, tvirtinimas pasikeitė – dabar moduliai sumontuoti varžtų pagalba.

Jėgainė liko tokia pati, kaip ir T-72B3: V-92S2F dyzelinis variklis, kurio galia 1130 AG.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(33)
(-22)

Komentarai ()