JAV skelbia sensaciją. Kas iš tikrųjų nužudė Duginą ir Tatarskį. Gimsta naujas „Mossad“  (1)

Anot žiniasklaidos, operacijose dalyvavo elitinės Ukrainos operatyvininkų grupės, suformuotos, apmokytos ir aprūpintos glaudžiai bendradarbiaujant su CŽA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SBU pareigūnai nužudė Rusijos propagandistus – rusų nacionalisto Aleksandro Dugino dukrą Dariją ir propaganditsą Vladleną Tatarskį.

Apie tai rašo laikraštis „The Washington Post“, remdamasis savo šaltiniais.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, operacijose dalyvavo elitinės Ukrainos operatyvininkų grupės, sudarytos, apmokytos ir aprūpintos glaudžiai bendradarbiaujant su CŽA.

„Nuo 2015 metų CŽA išleido dešimtis milijonų dolerių, kad Ukrainos sovietų stiliaus tarnybas paverstų galingomis sąjungininkėmis prieš Maskvą. Agentūra suteikė Ukrainai pažangias stebėjimo sistemas, apmokė naujus darbuotojus, taip pat pastatė naują Ukrainos karinės žvalgybos štabą ir keitėsi žvalgybos duomenimis tokiu mastu, koks buvo neįsivaizduojamas prieš Rusijai neteisėtai aneksuojant Krymą“, – rašoma leidinyje.

„The Washington Post“ šaltiniai pabrėžė, kad CŽA nedalyvauja tikslinėse SBU operacijose, jos darbas labiau orientuotas į šių tarnybų gebėjimo rinkti žvalgybos informaciją apie pavojingą priešą stiprinimą.

Automobilio sprogimas, per kurį žuvo Darija Dugina, leidinio šaltinių teigimu, Kijeve kaip karo ginklas vadinamas „likvidacijomis“. Per pastaruosius 20 mėnesių SBU ir GUR pašalino dešimtis Rusijos pareigūnų okupuotose teritorijose, Ukrainos kolaborantus, karininkus už fronto linijos ir žinomus karo Rusijos viduje rėmėjus. Pasak Ukrainos ir Vakarų pareigūnų, tarp žuvusiųjų buvo buvęs Rusijos povandeninio laivo vadas, bėgiojęs parke Rusijos pietiniame Krasnodaro mieste, ir karo tinklaraštininkas Vladlenas Tatarskis.

„Ukrainos polinkis į mirtinas operacijas apsunkino jos bendradarbiavimą su CŽA, sukėlė susirūpinimą dėl agentūros bendrininkavimo“, – rašo „The Washington Post“.

Amerikos žvalgyba teigia, kad jie stebi vadinamojo Ukrainos „Mossad“ gimimą Ukrainoje ir kad Ukrainos pajėgumai tokiose operacijose „kelia riziką Rusijai“.

 

 

„Jei Ukrainos žvalgybos operacijos taps dar drąsesnės – pavyzdžiui, prieš rusus trečiosiose šalyse – galite įsivaizduoti, kaip tai gali sukelti nesutarimų su partneriais ir tapti rimtu prieštaravimu platesniems Ukrainos strateginiams tikslams“, – komentavo pareigūnas.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, bombos komponentai nužudyti Duginą buvo nelegaliai gabenami per sieną, jas paslėpus katės narvelyje netvarkingame automobilyje, vežančiame motiną ir jos 12-metę dukrą. Ukrainos operatyvininkai esą katės narvelyje įrengė paslėptą skyrių, kuriame buvo paslėptos sprogstamojo užtaiso dalys.

Laikraštis išskyrė automobilio sprogdinimą, pernai nužudžiusį Duginą, kaip vieną ekstremaliausių mirtino keršto atvejų – nusitaikius ne tik į nekovojantį, bet ir civilę jauną moterį.

FSB žmogžudyste apkaltino 42 metų Nataliją Vovk, kuri liepą į Rusiją atvyko iš Estijos, išsinuomojo butą tame pačiame komplekse kaip ir Dugina ir, kaip įtariama, savaites stebėjo Duginą. Ir tada ji ketino su dukra grįžti į Estiją.

 

 

Ukrainos valdžia pareiškė, kad Vovk motyvavo Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą ir Mariupolio apgultis.

Išpuoliu buvo siekiama nužudyti Duginą, kai jis su dukra išėjo iš kultūros festivalio, kuriame paskaitą skaitė prokarinis ideologas, kartais vadinamas „Putino smegenimis“. Buvo tikimasi, kad jie keliaus kartu, bet Duginas įsėdo į kitą automobilį. Vovk taip pat dalyvavo festivalyje, praneša FSB.

„Ukraina su tuo neturi nieko bendra, nes mes nesame nusikalstama valstybė, kaip Rusija, ir ne teroristinė“, – tuomet sakė prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

Tačiau pastaraisiais interviu Kijeve pareigūnai pripažino, kad šie prieštaravimai buvo klaidingi. Jie patvirtino, kad SBU planavo ir atliko operaciją, ir teigė, kad nors Duginas galėjo būti pagrindinis taikinys, jo dukra, taip pat aktyvi invazijos rėmėja, nebuvo nekalta auka.

„Ji yra Rusijos propagandos tėvo dukra“, – sakė saugumo tarnybos atstovas. „Bausmė neišvengiama net tiems, kurie laiko save neliečiamais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(6)
(71)

Komentarai (1)