Slapta informacija. Atskleistos sudėtingiausios GUR operacijos Kryme detalės  ()

Vienas iš pagrindinių laimėjimų operacijų metu yra suvokimo pasikeitimas. Ukraina gali išlaipinti kovotojus pusiasalio teritorijoje, dabar tai nėra saugus uostas Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos komandų žaibiškos atakos laikinai okupuotame Kryme turi kelis tikslus: smūgius į pusiasalį ir Rusijos karių demoralizavimą. Išsamias operacijos detales skelbia „The New York Times“.

Kijeve žurnalistai kalbėjosi su specialiosiomis pajėgomis. Kovotojai buvo šiek tiek pavargę ir papasakojo, kaip vyksta operacija.

„Tai labai sunku. Tai buvo sunkiausia mūsų operacija“, – pridūrė karys šaukiniu „Kukas“.

Abu kariai yra GUR nariai. Kartu su daugiau nei 30 kitų karių jie dalyvavo desanto operacijoje Kryme. Jie vandens motociklais nukeliavo daugiau nei 160 km, kad pultų svarbius Rusijos gynybos objektus. Naujausias reidas buvo jau antrasis per pastarąjį pusantro mėnesio.

Išsilaipinimu buvo siekiama sunaikinti okupantų anteną, ji buvo puolama granatsvaidžiais. Tačiau perimtuose okupantų pokalbiuose tapo žinoma apie sužeistuosius, tačiau apie pagrindinį objektą jie nieko nesakė.

Padalinio vadas sako, kad pagrindinis operacijos laimėjimas buvo suvokimo pasikeitimas. Ukraina gali išsilaipinti į krantą. Krymas nebėra saugi vieta Rusijos Federacijai.

„Tai kelia mūsų ukrainiečių kovos dvasią ir žemina rusų bei Krymo kovos dvasią. Šiuose paplūdimiuose jie nebegali atsipalaiduoti“, – reziumuoja kovotojas.

GUR specialiojo padalinio „Brolija“ kovotojai taip pat vykdo reidus Kryme. Tuo tikslu jie nusipirko vandens motociklus, kad išsilaipintų prie Tarchankuto kyšulio. Vadas pasakoja, kad jie išvyko jau sutemus ir su lydinčia atsargų valtimi. Kariai orientavosi analoginiu kompasu. Kadangi vakarinėje Juodosios jūros dalyje Rusijos laivyno beveik nebuvo, didžiausia grėsmė Ukrainos specialiosioms pajėgoms buvo iš oro, nes Rusijos Federacija turi pranašumą. Laivus ne kartą atakavo orlaiviai. Tačiau vandens motociklai yra mažesni ir jie galėjo prasilenkti nepastebėti.

 

Kelios baudžiamosios atakos prieš Krymą leido išjungti Rusijos oro gynybos sistemas, sunaikinti du laivus Sevastopolyje. Dėl šios priežasties Rusijos Federacija į Novorosijską perkėlė 10 karo laivų. Leidinys taip pat rašo, kad negalima paneigti, jog atakų okupuotame pusiasalyje daugėja, o su ATACMS jų gali būti dar daugiau.

 

„Vyksta dinamiškas ir gilus smūgis“, – rašė britų žvalgyba.

Rusijos laivų perkėlimas į Novorosijską leido Ukrainai prasiveržti per jūros blokadą ir iš dalies atkurti eksportą per Juodąją jūrą. Tai Kijevo sėkmė, nes jis siekia išplėsti kontrpuolimą už teritorijų, kuriose jis vyksta. Rusus demoralizuoja ir Ukrainos veiksmai. Tūkstančiai Rusijos Federacijos gyventojų pirko nekilnojamąjį turtą Kryme, tačiau dabar jį aktyviai parduoda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()