Kodėl Vakarams taip sunku pagaminti didžiulį kiekį 155 mm artilerijos?  (10)

Yra viena problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artilerijos amunicijos gamybos problema yra ta, kad jūs turite gaminti visiškai identiškus sviedinius, kad užtikrintumėte saugų šaudymą.

Jei šaudmens apvalkalas yra per storas, jis įstrigs vamzdyje, jei jis per plonas, dujos veršis pro jį ir sviedinys nukris netoli, jei nelygus, jis nukris ir suduš. O kai jau turite tobulus korpusus, reikia įpilti išlydyto TNT (arba Composite B arba IMX-101), jis turi būti puikiai ir tolygiai užpildytas, nes priešingu atveju jis skrendant judės ir nukryps nuo taikinio.

Ir prieš tai sprogstamąją medžiagą turi gaminti kita gamykla. Paprastai sprogmenų gamykla taip pat gamina užtaisus, kurių jums reikia, norint iššauti sviedinį... ir jie taip pat turi būti visiškai tikslūs. Jei taip nebus, sviedinys pralėks tikslą arba jo nepasieks.

Jei turite užtaisų ir sviedinių, baigėte su lengviausia dalimi, nes sudėtingiausia artilerijos amunicijos dalis yra degikliai... taškinis sprogdinimas jau reikalauja daug darbo, tačiau artumo sprogdikliai, kuriuose yra radaras, yra daug sudėtingesni.

 

Vakarai gali pagaminti tiek, kiek reikia Ukrainai ir laisvam pasauliui, JEI vyriausybės pradės mokėti už gamybos išplėtimą. Kol kas į amunicijos gamybos plėtrą investuoja tik JAV.

Nė vienas Europos amunicijos gamintojas neturi finansinių išteklių investuoti į naujas gamybos linijas ar gamyklas. 

Šis Vakarų Europos šykštumas turi baigtis!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(5)
(20)

Komentarai (10)