Branduolinė žinutė Rusijai. Ką monstriško sugalvojo JAV. Pasirodys „Minuteman III“ (Video)  (7)

JAV nu­spren­dė ne­juo­kau­ti ir pa­ro­dy­ti vi­są sa­vo ga­lią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Minuteman III“ – tarpžemyninė balistinė raketa. Kiekvienoje iš jų yra vienas kovinis blokas (anksčiau buvo iki trijų), kurį galima užtaisyti kovine galvute W78 (galia 350 kilotonų) arba kovine galvute W87 (galia 450 kilotonų). Blokų nukreipimo tikslumas 240 metrų. Iš viso JAV deklaruoja turinčios 400 tokių raketų.

JAV oro pajėgų Oro pajėgų pasaulinio smūgio vadavietė (Air Force Global Strike Command) paskelbė apie tarpžemyninės balistinės raketos LGM-30G „Minuteman III“ paleidimą, „siekdama parodyti branduolinių pajėgų pasirengimą ir sukurti pasitikėjimą branduolinio atgrasymo veiksmingumu“.

Raketos be branduolinės galvutės paleidimas turėtų įvykti nuo spalio 31 d. 23.47 val. iki 5.47 val. Ramiojo vandenyno laiku (UTC-8) iš Vandenbergo oro pajėgų bazės. „Minuteman“ raketos paprastai paleidžiamos rajone netoli Maršalo salų Ramiajame vandenyne.

Ir nors pabrėžiama, kad šis paleidimas buvo suplanuotas iš anksto, viskas labai primena, kad šis paleidimas yra tiesioginis atsakas į Rusijos pratybas „Perkūnas“ su praktiniu tarpžemyninių raketų paleidimu, kurios spalio 25 d. įvyko Rusijos Federacijoje. Taip pat Global Strike Command pranešime teigiama, kad amerikiečiai buvo iš anksto įspėti apie Rusijos Federacijos paleidimą.

LGM-30G „Minuteman III“ yra vienintelė tarpžemyninė balistinė (ICBM) iš sausumos paleidžiama branduolinė raketa JAV arsenale. Kietojo kuro trijų pakopų raketos paleidimo svoris yra 36 tonos, o paleidimo nuotolis – iki 14 000 km.

 
 

 

Kiekviena raketa turi vieną kovinę galvutę (anksčiau buvo iki trijų), kuri gali būti komplektuojama su 350 kilotonų W78 arba 450 kilotonų W87 kovine galvute. Iš viso JAV deklaruoja turinti 400 tokių raketų.

Tuo pačiu metu ši raketa eksploatuojama nuo 1970 m., nors ji nuolat modernizuojama, ją pakeisti kuriama LGM-35 „Sentinel“, kurios dislokavimas turėtų prasidėti 2030 m., o pirmasis paleidimas buvo numatytas iki 2023 m. pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(196)
(8)
(188)

Komentarai (7)