Karšta žinia. Kinijos naikintuvas „atakavo“ JAV bombonešį B-52 (Video)  (1)

Kinijos lėktuvas priartėjo prie amerikiečių bombonešio iki 3 metrų atstumu. JAV nerimauja dėl didėjančių neprofesionalių Kinijos veiksmų tarptautinėje oro erdvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas išplatino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti pavojingi Kinijos naikintuvo J-11 manevrai per suplanuotą strateginio bombonešio B-52 „Stratofortress“ skrydį. Apie tai praneša „The War Zone“.

Skrydžio virš Pietų Kinijos jūros metu kinų naikintuvas J-11 (licencijuota Su-27 versija) sulaikė amerikiečių bombonešį. Šis įvykis buvo serijos incidentų, kurių metu Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos lėktuvai atlieka pavojingus manevrus, perimdami JAV ir jų sąjungininkų lėktuvus, tęsinys.

Praėjusią savaitę Vašingtonas viešai paskelbė apie B-52 perkėlimą į Anderseno oro pajėgų bazę Guamo saloje. JAV Indijos ir Ramiojo vandenyno vadovybė pranešė, kad „Stratorotress“ buvo perimtas spalio 24 d. Bombonešis teisėtai vykdė planuotą operaciją virš Pietų Kinijos jūros tarptautinėje oro erdvėje.

JAV kariuomenė teigė, kad J-11 pilotas atliko neprofesionalius manevrus, kurie parodė prastą skraidymo meistriškumą. Jis per dideliu greičiu priartėjo prie amerikiečių lėktuvo ir nuskriejo 3 metrų atstumu priešais B-52.

 

Visi įvykiai vyko naktį esant ribotam matomumui, o tai padidino pavojų. JAV nerimauja, kad Kinijos elgesys darosi vis pavojingesnis ir neprofesionalesnis. Kinija gali paveikti Jungtinių Valstijų ir kitų šalių galimybes vykdyti operacijas tarptautinėje oro erdvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(9)
(-2)

Komentarai (1)