„Milžinas kitų fone“. Kaip JAV atsidūrė ukrainietiškas naikintuvas Su-27 (Foto, Video)  ()

Sovietų sukurtas Su-27 tikrai yra naikintuvas žvėris. Dažnai tik tada, kai šie naikintuvai yra išrikiuoti šalia kitų ant žemės esančių orlaivių, galima tinkamai įvertinti tikrąjį jų dydį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Nacionalinis JAV oro pajėgų muziejus Deitone, Ohajo valstijoje, išleido neseniai įsigyto orlaivio Su-27 nuotrauką.

Nuotraukoje matyti dvivietis Su-27UB, esantis muziejaus Šaltojo karo galerijoje. Nuo tada, kai rugsėjį muziejus įsigijo Su-27, buvo planuota, kad šį rudenį jis galiausiai prisijungs prie įvairių kitų galerijoje esančių orlaivių.

Su-27 pasirodymo JAV istoriją gaubia paslaptis ir spėlionės. Patį naikintuvą Ukraina pardavė 2009 metais, tačiau tuomet jis tikriausiai buvo naudojamas „51 zonoje“ tyrimams.

Sovietinis naikintuvas Su-27UB atrodo gigantiškai kitų muziejuje esančių lėktuvų fone. Jo ilgis – 21,9 m, o sparnų plotis – beveik 15 metrų. Palyginti su ankstyvuoju MiG-29A, Su-27 atrodo kaip milžinas. Kiti orlaiviai, pavaizduoti iš kairės į dešinę: RF-4 „Phantom II“, MiG-23, F-111 „Aardvark“ ir RAF „Tornado“. Fone – C-133 „Cargomaster“.

 

Ir taip, objekto atstumas iki fotoaparato čia vaidina svarbų vaidmenį, bet be kokiu atveju Su-27 atrodo tikrai efektingai.

Buvęs Ukrainos lėktuvas buvo įrengtas Šaltojo karo galerijoje. Ten taip pat atvyko sraigtasparnis „Pave Hawk“, atakos lėktuvas A-10 „Thunderbolt II“ ir naikintuvas F-15C „Eagle“. Muziejaus darbuotojai atliko Su-27UB poliravimo ir dažymo darbus. Lėktuvas turi ilgą istoriją, kuri prasideda 2009 m.

 

Likimas lėmė, kad lėktuvas atsidūrė JAV. 2009 m. jis buvo parduotas aukcione Ukrainoje, o vėliau jį perpardavė bendrovė „Pride Aircraft“. Jau po dvejų metų bendrovė paskelbė, kad Su-27 nuo tada buvo parduotas, kur jo buvimo vieta buvo paslaptis. Ir tik 2023 metų rugsėjį tapo žinoma, kad lėktuvą įsigijo JAV oro pajėgų Nacionalinis aviacijos muziejus. Manoma, kad naikintuvas buvo įsigytas iš „51 zonos“, kur atliekami slapti svetimų ginklų bandymai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(4)
(22)

Komentarai ()