Smogia Izraelio „Geležinis kupolas“. Įspūdingi vaizdai (Video)  ()

Nufilmavo, kaip dirba Izraelio „Geležinis kupolas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų kanalas „Visegrád 24“ parodė, kaip smogia Izraelio „Geležinis kupolas“. Įspūdingi vaizdai.

„Geležinis kupolas“ – mobili Izraelio oro gynybos sistema, sukurta kompanijos „Rafael Advanced Defense Systems“. Sistema sukurta siekiant perimti ir sunaikinti trumpo nuotolio raketas ir artilerijos sviedinius, leidžiamus iš Gazos Ruožo į Izraelį.

Sistemos kūrimas kainavo apie 173 mln. eurų. Nors projektas buvo vystomas naudojant Izraelio lėšas, JAV suteikė tam tikrą finansinę paramą.

„Geležinis kupolas“ susideda iš trijų pagrindinius komponentų: aptikimo ir sekimo radaro „EL/M-2084“, mūšio valdymo ir ginklų valdymo (BMC) ir raketų paleidimo baterijos.

Baterija paleidžia „Tamir“ perėmimo raketą, aprūpintą elektro-optiniais jutikliais ir keletu vairo sparnelių raketos valdymui. Tipiškoje „Geležinio kupolo“ baterijoje yra 3–4 paleidimo įrenginiai (po 20 raketų paleidimo įrenginyje).

„Geležinio kupolo“ sistema naudoja perėmimo raketas, kad susprogdintų ore skriejančią priešų raketą. Šis procesas prasideda nuo stebėjimo ir radaro sistemos, kuri stebi dangų ir ieško bet kokio atskriejančio objekto. Per kelias sekundes pažangūs algoritmai greitai identifikuoja raketą, tada apskaičiuoja raketos greitį ir trajektoriją. Tada sistema nedelsdama paleidžia perėmimo raketą, kuri skrieja link priešiškos raketos, sprogsta ore ir sunaikina priešo raketą, padarydama kuo mažiau žalos ant žemės.

 

 

Sistema yra stebėtinai efektyvi. Pasak „Rafael“, sistema blokuoja daugiau kaip 90 procentų raketų, minosvaidžių, artilerijos sviedinių, kurių nuotolis yra maždaug 7–70 kilometrų. Sistema taip pat gali dirbti dieną ar naktį, nepaisant oro sąlygų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(6)
(22)

Komentarai ()