Rusai teigia atskleidę Ukrainos dronų naudojimo taktiką  ()

Rusijos kariai giriasi atskleidę Ukrainos savižudžių dronų naudojimo taktiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė paskelbė, kad perėmė vaizdo signalą iš Ukrainos drono ir perprato Ukrainos taktiką, rašo propagandos šaltinis „RIA Novosti“, remdamasis Šiaurės laivyno 200-osios atskirosios motorizuotų šaulių brigados drono operatoriumi.

Anot jo, Ukrainos bepiločių orlaivių operatoriai daugiausia naudoja 5,8 GHz dažnius ir Rusijos pajėgos išmoko perimti tuos signalus. Taip rusai, pasak jų pačių, sužinojo, kaip Ukrainos gynėjai naudoja savižudžius orlaivius.

„Ukrainos dronų operatoriai užfiksuoja taikinį, jei jis pasirodo, kai orlaivis jau yra danguje. Nors įprastai bepiločių orlaivių kovinis darbas vykdomos prieš iš anksto nustatytus taikinius“, – Rusijos žurnalistams pasakojo Luhansko srityje kovojantis okupantas.

Rusų dronų operatorius pripažino, kad Ukrainos dronai kelia daug problemų Rusijos pajėgoms. Ukrainos dronas stengiasi nuskristi kuo giliau į rusų užnugarį arba į priešakines linijas. Jis ieško atsargų tiekimo kelių ir tyko, kol pastebi taikinį. Tuo tarpu rusų dronai kyla, kai taikinys yra nustatytas.

 

Tai reiškia, kad elektroninės karybos sistemos negali pakenkti tykančiam ukrainiečių dronui, sutrikdydamos jo navigaciją, nes jis nėra užprogramuotas konkrečiam taikiniui. Kai dronas pasirodo tykojimo zonoje, jo navigacija yra baigta ir jis tik laukia taikinio. Be to, okupantas pažymėjo, kad Ukrainos kariams netrūksta savižudžių dronų: jei dronas yra nukenksminamas ar sugenda, jis iš karto pakeičiamas kitu.

(21)
(2)
(19)

Komentarai ()