„Mes tik pradedame“. Skelbiamas antrasis karo etapas. Laukia galingi įvykiai  ()

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu sakė, kad antrasis karo prieš „Hamas“ etapas prasidėjo penktadienio vakarą į Gazos Ruožą įvedant naujas sausumos pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Netanyahu pareiškė spaudos konferencijoje Tel Avive, rašo „The Times of Israel“.

Netanyahu sakė, kad Izraelio karo tikslai yra aiškūs: „sunaikinti „Hamas“ karinius ir vadovavimo pajėgumus bei grąžinti įkaitus“.

Netanyahu teigimu, sprendimą pradėti sausumos invaziją vienbalsiai priėmė ir karinis kabinetas, ir saugumo kabinetas.

Ministras pirmininkas sakė, kad pradinis etapas buvo didžiulė oro kampanija, „kad mūsų sausumos pajėgos galėtų veikti kuo saugiau“.

„Mes pašalinome daugybę žudikų, įskaitant masinius žudikus. Mes sunaikinome daugybę teroristų būstinių ir infrastruktūros. Esame tik kelionės pradžioje“, - sakė jis.

Netanyahu pridūrė, kad karas bus „ilgas ir sunkus, o mes pasiruošę“.

Izraelio gynybos pajėgos pranešė, kad šeštadienį tęsė sausumos operacijas Gazos Ruože, nusitaikusios į kelis „Hamas“ kovotojus ir pozicijas.

Pasak IDF, per penktadienio vakarą prasidėjusias operacijas kariai smogė teroristinėms kuopelėms, kurios bandė vykdyti prieštankinių valdomų raketų ir minosvaidžių atakas. Be to, sausumos pajėgos rado ir sunaikino užminuotą namą.

 

Tuo pat metu Izraelio užsienio reikalų ministras Eli Cohenas paragino iš naujo įvertinti diplomatinius santykius su Turkija, motyvuodamas Turkijos lyderių „griežta“ Izraelio karinio puolimo prieš „Hamas“ kritika.

Cohenas sakė įsakęs Izraelio diplomatams Turkijoje grįžti į Izraelį. Praėjusią savaitę Izraelis atšaukė savo diplomatus iš Turkijos ir taip pat paragino Izraelio piliečius palikti šalį dėl terorizmo grėsmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)

Komentarai ()