„Tai didžiulio žlugimo pradžia. Bus 2-3 fazės.“ Skelbiama 2-jų Rusijos respublikų sąjunga  (1)

Rusijoje viskas sparčiai krypsta į šalies susiskaldymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tatarstanas skyrė ordiną Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo nepilnamečiui sūnui už kalinio sumušimą. Iš pirmo žvilgsnio susiformavo tyli dviejų savarankiškų Rusijos Federacijos respublikų sąjunga, o tai Kremliui yra labai nerimą keliantis signalas.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Murid).

Regionų elito aktyvumas ir, svarbiausia, pikto šūksnio jų link iš Maskvos nebuvimas rodo, kad Kremliuje ne viskas gerai. Akivaizdu, kad valdžia silpsta.

„Regionų bosai yra itin atsargūs ir apdairūs žmonės. Dešimtojo dešimtmečio laisvė buvo išrauta su šaknimis, ir rodyti net neformalų aktyvumą, o juo labiau pradėti kurti aljansus tiesiog akyse – tai peržengia neseniai nepajudinamos vertikalės normas ir taisykles“, - rašė Nesmijanas.

Jis mano, kad tai, kas vyksta, yra didžiosios Rusijos Federacijos dezintegracijos pradžia. Ir, jo nuomone, bus 2-3 šio šalies susiskaldymo etapai.

Faktas tas, kad Putino režimas yra personalistinė diktatūra, kurios stabilumą užtikrina tik diktatoriaus figūra. Kai tik šis atramos taškas sugrius, prasidės šalies griūtis. Pirmąjį žlugimo etapą, Nesmijano nuomone, sudarys elito bandymai tartis tarpusavyje, išsaugant režimą. Jie gali net pasodinti į šalies vadovo postą tokį zic-prezidentą kaip Dmitrijus Medvedevas arba Putino antrininką. Tačiau šis etapas truks neilgai, nes sistema išgyvena ūmią krizę. Įsivaizduojamas stabilumas greitai žlugs.

 

Antrąjį etapą, gresiantį Rusijos Federacijai, Nesmijanas pavadino „feodaline fragmentacija“, t. y. įvyks formalus Rusijos Federacijos skilimas į naujas valstybes.

Trečiasis etapas – tai santykių tarp naujų „valstybių“, kurios susiformuos Rusijos teritorijoje, kūrimas.

Treji metai – ir mes gyvensime visiškai kitoje šalyje. Ir, beje, reikės atiduoti branduolinius ginklus – jų niekam nepaliks... Užteks, pažaidėme geopolitiką. Bepročiai bus greitai išnaikinti, bet mums likusiems to nereikia“, - sako Nesmijanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: