Mirtinesnis ir pavojingesnis! Pirmą kartą į orą pakilo monstrinis „Bayraktar TB3“ (Video)  ()

Kiek šis dronas galingesnis už pirmtaką ir į ką dar verta atkreipti dėmesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos gynybos įmonė „Baykar Defense“ paskelbė, kad jos naujausias žvalgybinis ir smogiamas bepilotis orlaivis „Bayraktar TB3“ pirmą kartą pakilo į orą 2023 m. spalio 27 d., minint 100-ąsias Turkijos Respublikos įkūrimo metines.

Pažymima, kad pirmasis „Bayraktar TB3“ pakilimas įvyko Chorlu miesto, Turkijos šiaurės vakarų, skrydžių mokymo centro oro uoste.

Tuo pačiu metu šis naujas dronas visų pirma turi „jūrinę“ paskirtį, nes iš esmės tai yra pirmasis „Baykar Defense“ dronas, galintis pakilti ir leistis laivuose su skrydžio deniu, ir turi sulankstomus sparnus, skirtus saugojimui laivo angare.

„Baykar Defense“ kompanija paskelbė ne tik nuotraukas, bet ir vaizdo įrašą iš pirmojo „Bayraktar TB3“ skrydžio. Ten nematome, pagal kokią programą buvo atliktas pirmasis šio drono skrydžio bandymas, tačiau užtat matome svarbią jo charakteristikų savybę – galimybę pakilti ir iš trumpų kilimo ir tūpimo takų, ir ant žemės, jau nekalbant apie lėktuvnešius.

Pirmasis „Bayraktar TB3“ pristatymas įvyko dar šių metų kovą ir jau tada tapo žinomos pagrindinės šio drono charakteristikos: fiuzeliažo ilgis – 8,35 metro, sparnų plotis – 14 metrų, maksimalus pakilimo svoris – 1450 kg, ypač kovinė apkrova yra iki 280 kg, ginklai gali būti dedami ant 6 pakabos mazgų; variklis – PD170 kurio galia 128 kW.

 

Kai kurie šaltiniai teigia, kad „Bayraktar TB3“ borto įrangos komplektą bus galima keisti pagal modulinį principą. Ir tai, kad šiame drone, skirtingai nei „Bayraktar TB2“, taip pat bus galima naudoti prieštankines valdomas raketas L-UMTAS ir sklandančias bombas „Bozok“.

 

Pagal dabartinius planus, „Bayraktar TB3“ serijinė gamyba turėtų būti pradėta 2024 m. ir pirmiausia bus skirta Turkijos kariniam jūrų laivynui.

Tiesą sakant, „Bayraktar TB3“ plėtros programa buvo įgyvendinta būtent todėl, kad Turkijai reikėjo alternatyvos F-35B, kurio pirkimą Ankarai blokavo JAV sankcijos, įvestos po Turkijos ir Rusijos Federacijos sutarties dėl S-400 oro gynybos sistemų pirkimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()