JAV pradedami slapti pažangiausio visų laikų bombonešio „B-21 Raider“ riedėjimo bandymai  (1)

JAV karinės oro pajėgos patvirtino, kad „Northrop Grumman“ pagamintas „B-21 Raider“ sunkusis strateginis bombonešis pradėjo bandomuosius riedėjimo važiavimus Palmdeilyje (Kalifornija). Slaptieji bandymai rodo, kad pirmasis slapto karo lėktuvo skrydis įvyks dar šiais metais, skelbia „New Atlas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį mėnesį buvo paskelbtos „B-21“ antžeminių variklių bandymų nuotraukos.

Kad pradėti bandomieji riedėjimo važiavimai, patvirtinta po to, kai socialinėje žiniasklaidoje pasipylė gandai ir buvo paskelbta abejotino autentiškumo nuotraukų.

Spalio 25 d. JAV karinių oro pajėgų atstovas spaudai leidiniui „Aviation Week“ patvirtino, kad bandomieji riedėjimo važiavimai prasidėjo, panašūs patvirtinimai buvo pateikti ir kitoms gynybos naujienų agentūroms.

„Galiu patvirtinti, kad „B-21“ vykdo antžeminio riedėjimo važiavimus“, – sakė atstovas spaudai. „Kruopštūs bandymai yra labai svarbus „B-21“ skrydžio bandymų programos etapas. Atliekant išsamius bandymus įvertinamos sistemos, komponentai ir funkcijos. Šie bandymai leidžia sumažinti riziką, optimizuoti konstrukciją ir padidinti operacinį efektyvumą“, – pridėjo jis.

 

JAV karinės oro pajėgos tikisi įsigyti mažiausiai 100 bombonešių, o pirmuosius planuojama pradėti eksploatuoti iki 2027 m. „B-21“ bus skirtas sustiprinti esamą parką, kurį sudaro B-1B „Lancer“, B-2 „Spirit“ ir B-52J „Stratofortress“, pažangiausias visų laikų bombonešis, kaip žadama, juos pakeis maždaug 2050-aisiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: