„Taip griūna imperijos ir prasideda pilietiniai karai.“ Bręsta dideli įvykiai Rusijoje  ()

Politologas įvardino imperijos sunaikinimo tašką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 30-osios naktį Dagestane, Machačkalos oro uoste, įvykę antižydiški pogromai gali tapti rimtesnių neramumų Rusijos visuomenėje priežastimi, „24 kanalui“ sakė rusų politologas Abbasas Galiamovas.

Jis pažymėjo, kad daugiatautėje valstybėje, kurioje egzistuoja tarpetniniai prieštaravimai, revoliucijos kyla visur, ir nemaža jų dalis vyksta tarpetninių konfliktų rėmuose.

Pasak politologo, tai, kas įvyko Machačkaloje, nepatiko daugeliui žmonių Rusijoje, ypač Maskvoje. Ten, jo nuomone, stiprėja antiimigracinės nuotaikos, kurios labai greitai transformuojasi prieš tautiškumą.

Abbasas Galiamovas sakė, kad vyrai, lėktuvų turbinose ieškantys žydų, vidutiniam rusui yra atgrasūs. Jie nenori būti siejami su riaušininkų minia, įsiveržusia į oro uostą. Maskva ir rusiškoji šalies dalis nori būti anapus šio laukiniškumo.

„Kaukaziečiai taip pat mato, kad rusai juos niekina, ir, pavyzdžiui, atvykus į Maskvą jiems nenuomoja butų. Jie jaučia nuoskaudą, ir per ją jau eina plyšys. Todėl bet koks totalitarinio režimo susilpnėjimas visada veda prie visų prieštaravimų paaštrėjimo“, - sakė politologas.

 

Dagestaniečiai kaltina Kremliaus vadovą V. Putiną ir Rusijos propagandą kaltinant Vakarus (amoralumu, ištvirkimu, dezintegracija). Jie priprato prie šio diskurso, kad kaltinti ką nors yra normalu.

„Rusijos valdžia pati formuoja šias lūžio linijas. Kai režimas pradės žlugti ir taps aišku, kad nebėra ko bijoti, tada viskas ims byrėti. Taip žlunga imperijos ir prasideda pilietiniai karai“, - pridūrė Abbasas Galiamovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(4)
(18)

Komentarai ()