JAV į Turkiją atsiuntė bombonešius B-1B „Lancer“. Kas vyksta (Video)  ()

Į svarbią Incirliko bazę bendroms pratyboms atvyko strateginiai bombonešiai. Vizitas įvyko smarkiai pablogėjus Ankaros ir Jeruzalės santykiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pora strateginių bombonešių B-1B „Lancer“ nusileido Turkijoje Incirliko oro bazėje. Vizitas vyksta dėl didelės įtampos Jeruzalės ir Ankaros santykiuose. Apie tai praneša „The War Zone“.

Turkijos Respublikos 100-mečio mitingo proga surengtas propalestinietiškas mitingas, kuriame prezidentas Recepas Erdoganas dėl įvykių Gazos Ruože kaltino Vakarus ir pavadino Izraelį okupantu. Po to Pentagonas paskelbė išsamią informaciją apie strateginių bombonešių B-1B „Lancer“ vizitą.

Lėktuvai priklauso 9-ajai ekspedicinei bombonešių eskadrilei, pravarde „Šikšnosparniai“. Šiuo metu jie yra dislokuoti Karališkųjų oro pajėgų bazėje Fairforde, JK. Pentagono vizualinės informacijos sklaidos tarnyba pranešė, kad B-1B „Lancer“ atvyko kaip dalis anksčiau suplanuotos mokymo misijos.

 

Aviacijos bazėje lėktuvai praktikavo „karštą degalų papildymą“ – kai neišjungiami varikliai, o bombonešis pildomas degalais. Toks pratimas padeda sutrumpinti laiką, per kurį lėktuvas grįžta į dangų. Po to į mokymus su Turkijos oro pajėgomis išvyko pora strateginių bombonešių: tankeris KC-135R ir naikintuvas F-16.

„Džiaugiamės galėdami palaikyti ir švęsti šią istorinę degalų papildymo operaciją Incirlike. Tai parodo unikalius šios bazės pajėgumus ir strateginę vietą. Be to, visiems pabrėžiama, kad Turkija yra svarbi partnerė“, - sakė pulkininkas Robertas Schoenebergas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(5)
(29)

Komentarai ()