Atidarytas naujas frontas. Artėja tiesioginis susidūrimas su JAV (Foto)  ()

Irano režimas priartėjo prie tiesioginio susidūrimo ne tik su Izraeliu, bet ir su JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas atidarė naują karo prieš Izraelį frontą po to, kai IRGC spalio 31 d. įsakė husių kontroliuojamiems hūsiams, kontroliuojantiems dalis Jemeno, pulti Izraelio valstybę iš pietų.

Po šio žingsnio Irano režimas priartėjo prie tiesioginio susidūrimo ne tik su Izraeliu, bet ir su JAV. Apie tai rašo BILD karo stebėtojas Julianas Röpcke.

Pirmosiomis valandomis įsitraukus į karą husių kovotojai spėjo pranešti, kad į Izraelio teritoriją paleido apie 10 Irane pagamintų balistinių raketų, taip pat tolimojo nuotolio bepiločių orlaivių. Tačiau šie sviediniai nepasiekė Izraelio miesto Eilato Raudonosios jūros pakrantėje, o nukrito į Egipto ir Jordanijos teritoriją.

Analitikas daro išvadą, kad į karą įsijungus Jemeno husiams, Izraelį puola trys Irano įgaliotosios pajėgos: be Jemeno kovotojų, tai ir Libano „Hezbollah“ bei Sirijoje veikiantis Islamo pasipriešinimas.

 

Stebėtojas pareiškė, kad husių paskelbtas karas Izraeliui yra dar vienas Irano režimo žingsnis siekiant eskaluoti konfliktą Artimuosiuose Rytuose ir įtraukti į karo veiksmus visus savo teroristų išteklius, išsibarsčiusius visame regione.

Jemenas taip pat turi teisėtą vyriausybę, kurią pripažįsta tarptautinė bendruomenė. Jis Izraeliui karo dar nepaskelbė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(49)
(-32)

Komentarai ()